2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Miskolc

Megújul a jezsuita gimnázium

Pályázaton nyert csaknem 600 millió forintból korszerűsítik Miskolcon a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium oktatási infrastruktúráját a Széchenyi 2020 program keretében – közölte a jezsuita rend.

Tájékoztatásuk szerint multifunkciós kreatív közösségi teret hoznak létre, két emelettel bővítik a Szent József-épületet, valamint újabb napelemeket helyeznek el. Az új emeleteken három természettudományos tanterem kap helyet szertárakkal, és három tanteremméretű foglalkoztatót, közösségi célú helyiséget alakítanak ki.


Két emelettel bővítik a Szent József épületet – fotó: Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium / Facebook

Az iskola folyamatos bővülésével párhuzamosan a diákság igényei is megnőttek, így felmerült az igény egy multifunkciós terem kialakítására, mivel az intézménynek nincs aulája. A multifunkciós terem egyrészt nagyobb iskolai rendezvények lebonyolítására szolgál, másrészt osztott, mozdítható fala segítségével osztályteremmé is alakítható, ami elengedhetetlen az iskola létszámának jelentős bővülése miatt – írták.

Kitértek arra is, hogy a beruházás orvosolja az „égető napi gondokat”, és a templomtérhez kapcsolódó rendezvényeknek is helyet ad.

Kapcsolódó Cikkek