EUR: 323,40 Ft
CHF: 286,17 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Miskolc

Megújul a jezsuita gimnázium

Pályázaton nyert csaknem 600 millió forintból korszerűsítik Miskolcon a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium oktatási infrastruktúráját a Széchenyi 2020 program keretében – közölte a jezsuita rend.

Tájékoztatásuk szerint multifunkciós kreatív közösségi teret hoznak létre, két emelettel bővítik a Szent József-épületet, valamint újabb napelemeket helyeznek el. Az új emeleteken három természettudományos tanterem kap helyet szertárakkal, és három tanteremméretű foglalkoztatót, közösségi célú helyiséget alakítanak ki.


Két emelettel bővítik a Szent József épületet – fotó: Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium / Facebook

Az iskola folyamatos bővülésével párhuzamosan a diákság igényei is megnőttek, így felmerült az igény egy multifunkciós terem kialakítására, mivel az intézménynek nincs aulája. A multifunkciós terem egyrészt nagyobb iskolai rendezvények lebonyolítására szolgál, másrészt osztott, mozdítható fala segítségével osztályteremmé is alakítható, ami elengedhetetlen az iskola létszámának jelentős bővülése miatt – írták.

Kitértek arra is, hogy a beruházás orvosolja az „égető napi gondokat”, és a templomtérhez kapcsolódó rendezvényeknek is helyet ad.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.