EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Tatabánya

Megújul a Kertvárosi Bölcsőde

A sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően idén további két bölcsőde újulhat meg Tatabányán – ezúttal Kertvárosban, illetve Sárberekben.

A kertvárosi intézményben már meg is kezdte a kivitelezési munkákat a Száfián és Társa Kft. A következő öt hónap során közel százmillió forintos európai uniós támogatás segítségével valósulnak meg az infrastrukturális és szakmai fejlesztések, melyek részleteiről Schmidt Csaba polgármester, Pataki Zoltánné, a városrész önkormányzati képviselője és Bencsik János országgyűlési képviselő számolt be.


A kertvárosi bölcsődében már meg is kezdődtek a munkálatok

Az 1960-as évek végén épült, jelenleg 48 kisgyermeket ellátó, négy csoporttal működő Kertvárosi Bölcsődében az uniós forrásnak köszönhetően komplex felújítást végeznek. Az energetikai, elektromos, gépészeti és hőszigetelési beavatkozásokon túl eszközbeszerzésre is lehetőség nyílik: lecserélik az elavult bútorokat, új beépített szekrényeket, öltözőszekrényeket, illetve pelenkázókat szereznek be. Lesznek úgynevezett nagymozgást fejlesztő új eszközei (például tornapad, trambulin) is a bölcsődének, amelyek elősegítik a mozgásformák biztonságos végrehajtását, hozzájárulnak a testtudatosság fejlesztéséhez, és segítik a gyermekek alapmozgásának kialakulását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.