EUR: 333,42 Ft
CHF: 303,57 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Tatabánya

Megújul a Kertvárosi Bölcsőde

A sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően idén további két bölcsőde újulhat meg Tatabányán – ezúttal Kertvárosban, illetve Sárberekben.

A kertvárosi intézményben már meg is kezdte a kivitelezési munkákat a Száfián és Társa Kft. A következő öt hónap során közel százmillió forintos európai uniós támogatás segítségével valósulnak meg az infrastrukturális és szakmai fejlesztések, melyek részleteiről Schmidt Csaba polgármester, Pataki Zoltánné, a városrész önkormányzati képviselője és Bencsik János országgyűlési képviselő számolt be.


A kertvárosi bölcsődében már meg is kezdődtek a munkálatok

Az 1960-as évek végén épült, jelenleg 48 kisgyermeket ellátó, négy csoporttal működő Kertvárosi Bölcsődében az uniós forrásnak köszönhetően komplex felújítást végeznek. Az energetikai, elektromos, gépészeti és hőszigetelési beavatkozásokon túl eszközbeszerzésre is lehetőség nyílik: lecserélik az elavult bútorokat, új beépített szekrényeket, öltözőszekrényeket, illetve pelenkázókat szereznek be. Lesznek úgynevezett nagymozgást fejlesztő új eszközei (például tornapad, trambulin) is a bölcsődének, amelyek elősegítik a mozgásformák biztonságos végrehajtását, hozzájárulnak a testtudatosság fejlesztéséhez, és segítik a gyermekek alapmozgásának kialakulását.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.