EUR: 322,06 Ft
CHF: 285,23 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Tatabánya

Megújul a Kertvárosi Bölcsőde

A sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően idén további két bölcsőde újulhat meg Tatabányán – ezúttal Kertvárosban, illetve Sárberekben.

A kertvárosi intézményben már meg is kezdte a kivitelezési munkákat a Száfián és Társa Kft. A következő öt hónap során közel százmillió forintos európai uniós támogatás segítségével valósulnak meg az infrastrukturális és szakmai fejlesztések, melyek részleteiről Schmidt Csaba polgármester, Pataki Zoltánné, a városrész önkormányzati képviselője és Bencsik János országgyűlési képviselő számolt be.


A kertvárosi bölcsődében már meg is kezdődtek a munkálatok

Az 1960-as évek végén épült, jelenleg 48 kisgyermeket ellátó, négy csoporttal működő Kertvárosi Bölcsődében az uniós forrásnak köszönhetően komplex felújítást végeznek. Az energetikai, elektromos, gépészeti és hőszigetelési beavatkozásokon túl eszközbeszerzésre is lehetőség nyílik: lecserélik az elavult bútorokat, új beépített szekrényeket, öltözőszekrényeket, illetve pelenkázókat szereznek be. Lesznek úgynevezett nagymozgást fejlesztő új eszközei (például tornapad, trambulin) is a bölcsődének, amelyek elősegítik a mozgásformák biztonságos végrehajtását, hozzájárulnak a testtudatosság fejlesztéséhez, és segítik a gyermekek alapmozgásának kialakulását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.