2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Szombathely

Megújul a Margaréta Óvoda

Javában tartanak a Margaréta Óvoda felújítási munkálatai. Mintegy 80 millió forintnyi uniós forrásból energetikailag korszerűsítik az épületet, amelynek így a fenntartási költségei is csökkenek.

Energetikailag korszerűsítik a Margaréta Óvodát Fotó:szombathely.hu

A csoportszobákba új radiátorokat szereltek fel, rendbe tették a tetőszerkezetet, szigetelték a falakat, akadálymentesítették a bejáratot, rámpát építettek, továbbá hőszivattyút és napelemes rendszert telepítettek az épületbe – tavaly novemberben kezdődött el a Margaréta Óvoda felújítása. Dr. Puskás Tivadar szakemberekkel közösen a helyszínen tájékozódott a munkálatok jelenlegi állásáról. – Az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően nemcsak komfortosabbá válik az intézmény, de várhatóan a fenntartási költségei is csökkenek – hangsúlyozta a polgármester.

A beruházás összesen 80 millió forintba kerül. A Margaréta Óvoda felújítása várhatóan jövő év elején fejeződik be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.