EUR: 323,31 Ft
CHF: 286,20 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Tatabánya

Megújul a Sárberki Bölcsőde

A Kertvárosi Bölcsődével párhuzamosan egy európai uniós pályázat segítségével megújul a Sárberki Bölcsőde is.

Az intézményben a következő néhány hónapban közel 150 millió forintos európai uniós támogatás segítségével valósul meg az infrastrukturális és szakmai fejlesztés. A beruházás részleteiről Schmidt Csaba polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő számolt be a helyszínen.


Schmidt Csaba polgármester (világos ingben) az intézmény bejárásán

A Sárberki lakótelepen található, 48 kisgyermeket ellátó, négy csoporttal működő bölcsőde 1979-ben épült. Az épületben két intézmény működik: a Sárberki Bölcsőde és a Fejlesztő Óvoda. A projekt keretében az épület teljes egészében megújul kívülről, azonban a szakmai tartalomfejlesztés, azaz az eszközök beszerzése e projekt keretében csak a bölcsődei részt érinti. Az intézmény tetejének hő- és vízszigetelésén, a homlokzati hőszigetelésen, a vezetékek, radiátorok cseréjén, szabályozhatóvá tételén, az épületgépészet megújításán és az akadálymentesítésen túl a szocializációt, mozgásfejlesztést segítő helyiségek fejlesztésére is sor kerül. A beszerzendő eszközök pedig hozzájárulnak a szakmai programban megfogalmazott nagymozgások fejlesztéséhez, a mozgásformák biztonságos végrehajtásához, a testtudatosság fejlesztéséhez és a gyermekek alapmozgásának kialakulásához.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.