EUR: 323,33 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Tatabánya

Megújul a Sárberki Bölcsőde

A Kertvárosi Bölcsődével párhuzamosan egy európai uniós pályázat segítségével megújul a Sárberki Bölcsőde is.

Az intézményben a következő néhány hónapban közel 150 millió forintos európai uniós támogatás segítségével valósul meg az infrastrukturális és szakmai fejlesztés. A beruházás részleteiről Schmidt Csaba polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő számolt be a helyszínen.


Schmidt Csaba polgármester (világos ingben) az intézmény bejárásán

A Sárberki lakótelepen található, 48 kisgyermeket ellátó, négy csoporttal működő bölcsőde 1979-ben épült. Az épületben két intézmény működik: a Sárberki Bölcsőde és a Fejlesztő Óvoda. A projekt keretében az épület teljes egészében megújul kívülről, azonban a szakmai tartalomfejlesztés, azaz az eszközök beszerzése e projekt keretében csak a bölcsődei részt érinti. Az intézmény tetejének hő- és vízszigetelésén, a homlokzati hőszigetelésen, a vezetékek, radiátorok cseréjén, szabályozhatóvá tételén, az épületgépészet megújításán és az akadálymentesítésen túl a szocializációt, mozgásfejlesztést segítő helyiségek fejlesztésére is sor kerül. A beszerzendő eszközök pedig hozzájárulnak a szakmai programban megfogalmazott nagymozgások fejlesztéséhez, a mozgásformák biztonságos végrehajtásához, a testtudatosság fejlesztéséhez és a gyermekek alapmozgásának kialakulásához.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.