2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Eger

Megújul az Erzsébet udvar

Eger egyik különlegessége a hangulatos belvárosi udvarrendszer. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a város a rendelkezésére álló forrásból ezek közül kettőt is újjávarázsol.

Az Erzsébet udvar felújítása annak az öt elemből álló beruházássorozatnak a része, amelynek összértéke csaknem bruttó 850 millió forint. Eger város önkormányzatának hivatalos tájékoztatója szerint az egri TOP-programban megújul a Kracker udvar (a Bajcsy-tömb belsője), az Eszterházy tér, a Hatvani kapu tér egy része és a Kossuth Lajos utca északi része. Az Erzsébet udvarra az eszközbeszerzésekkel együtt (játszótéri elemek, automata öntözőrendszer, pihenőelemek, padok stb.) mintegy bruttó 190 millió forintot fordít a város

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.