2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Tatabánya

Megújul az Összekötő út

Újabb útszakasz újul meg Tatabányán. Már zajlanak a munkálatok az Összekötő útnál, emiatt a Március 15. úttól az alsógallai hipermarket előtti kereszteződésig forgalomkorlátozásokra, sávszűkítésekre és terelésekre kell számítani. A munka a szegélyek cseréjével kezdődött, de az útszakasz új aszfaltréteget is kap, az áruház felé kanyarodó sávot pedig térkővel rakják ki, amely alá vasbeton alap is kerül. Az adott szakaszon a szakemberek a gyalogos átkelőhelyek felújítását is elvégzik. A munkálatok ideje alatt a hipermarket kereszteződésében a balra kanyarodó sávot ideiglenesen lezárják, és a sáv jelzőlámpáját áthelyezik az egyenesen haladó sáv lámpája mellé. Kérik az arra közlekedő autósokat, hogy figyeljenek a kihelyezett jelzésekre, különösen a sárberki nagy kereszteződésben, és a balesetek elkerülése érdekében vezessenek körültekintően!

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.