2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szekszárd

Megújulnak a járdák Szekszárdon

Járdafelújítások és -építések kezdődtek a megyeszékhelyen az elmúlt héten. 90 millió forint összegből újulnak meg vagy épülnek újabb járdák közel 2,5 kilométer hosszúságban, 2500 négyzetméter felületen.

A fejlesztésre fordítandó összegből mintegy 60 millió forintot fedez a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány pályázatán elnyert támogatás, míg 30 millió forintot a város saját költségvetéséből finanszíroz – tájékoztatott Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.


Jelenleg a belvárosban, a Széchenyi utca szakaszán zajlanak munkálatok Fotó: Nagy Nándor

– Szekszárdon zajlik a járdaépítési program, mintegy kettő és fél kilométer hosszan újulnak meg és épülnek járdaszakaszok. Vannak olyan járdarészek, amelyek már el is készültek, és tervben vannak egyéb felújítási munkálatok is. A paksi atomerőmű alapítványának támogatásával és a város költségvetéséből biztosított forrásból valósulnak meg ezek a fejlesztések – részletezte a polgármester.

Hozzátette, a költségvetés legnagyobb hányadát a belvárost érintő felújítások teszik ki, amelyek a Széchenyi utcát érintik, pontosabban a Várköz utcától a Széchenyi utca 53.-ig tartó szakaszon. Itt a szakemberek díszburkolatra cserélik a jelenleg már nagyon rossz állapotban lévő járdaburkolatot. Ezzel párhuzamosan már zajlanak a munkálatok a Tambov-lakótelepen, ahol a teljes járdarendszert megújítják, továbbá egy új járda épült a Holdfény utca és a Rozsnyai Mátyás utca között, ott eddig még egyáltalán nem volt járda, ami annyit tesz, hogy sem babakocsival, sem kerekesszékkel nem lehetett közlekedni, ezentúl most már ezt is biztonsággal meg lehet tenni.


– Ezeket a munkálatokat szeretnénk befejezni szeptember elsejéig, hogy mire az iskola megkezdődik, addigra ezek a fennakadások a belvárosban ne legyenek meg. A munkák befejezését követően továbbmegyünk, a következő nagy projekt a Rákóczi utca keleti szakaszát érinti majd, a Mátyás király utcától a Damjanich utcáig fog megépülni és teljes egészében megújulni a járdarendszer. Ott már gyakorlatilag nagyon nehéz és balesetveszélyes közlekedni. Az új fejlesztésnek köszönhetően ezek a problémák megszűnnek és ott is egy szép és jól használható járdaszakaszt fogunk átadni a szekszárdiaknak – zárta mondandóját Ács Rezső.

A jövőben a Rákóczi utca keleti szakaszán lehet majd számítani a javításokra Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.