2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Szekszárd

Megújulnak a járdák Szekszárdon

Járdafelújítások és -építések kezdődtek a megyeszékhelyen az elmúlt héten. 90 millió forint összegből újulnak meg vagy épülnek újabb járdák közel 2,5 kilométer hosszúságban, 2500 négyzetméter felületen.

A fejlesztésre fordítandó összegből mintegy 60 millió forintot fedez a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány pályázatán elnyert támogatás, míg 30 millió forintot a város saját költségvetéséből finanszíroz – tájékoztatott Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.


Jelenleg a belvárosban, a Széchenyi utca szakaszán zajlanak munkálatok Fotó: Nagy Nándor

– Szekszárdon zajlik a járdaépítési program, mintegy kettő és fél kilométer hosszan újulnak meg és épülnek járdaszakaszok. Vannak olyan járdarészek, amelyek már el is készültek, és tervben vannak egyéb felújítási munkálatok is. A paksi atomerőmű alapítványának támogatásával és a város költségvetéséből biztosított forrásból valósulnak meg ezek a fejlesztések – részletezte a polgármester.

Hozzátette, a költségvetés legnagyobb hányadát a belvárost érintő felújítások teszik ki, amelyek a Széchenyi utcát érintik, pontosabban a Várköz utcától a Széchenyi utca 53.-ig tartó szakaszon. Itt a szakemberek díszburkolatra cserélik a jelenleg már nagyon rossz állapotban lévő járdaburkolatot. Ezzel párhuzamosan már zajlanak a munkálatok a Tambov-lakótelepen, ahol a teljes járdarendszert megújítják, továbbá egy új járda épült a Holdfény utca és a Rozsnyai Mátyás utca között, ott eddig még egyáltalán nem volt járda, ami annyit tesz, hogy sem babakocsival, sem kerekesszékkel nem lehetett közlekedni, ezentúl most már ezt is biztonsággal meg lehet tenni.


– Ezeket a munkálatokat szeretnénk befejezni szeptember elsejéig, hogy mire az iskola megkezdődik, addigra ezek a fennakadások a belvárosban ne legyenek meg. A munkák befejezését követően továbbmegyünk, a következő nagy projekt a Rákóczi utca keleti szakaszát érinti majd, a Mátyás király utcától a Damjanich utcáig fog megépülni és teljes egészében megújulni a járdarendszer. Ott már gyakorlatilag nagyon nehéz és balesetveszélyes közlekedni. Az új fejlesztésnek köszönhetően ezek a problémák megszűnnek és ott is egy szép és jól használható járdaszakaszt fogunk átadni a szekszárdiaknak – zárta mondandóját Ács Rezső.

A jövőben a Rákóczi utca keleti szakaszán lehet majd számítani a javításokra Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.