EUR: 322,98 Ft
CHF: 285,61 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Tatabánya

Megújulnak a műfüves pályák

Elkezdődött a Jubileum park felső két műfüves grundpályájának a felújítása. Az önkormányzat és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. összefogásában megvalósuló beruházás részleteiről Schmidt Csaba polgármester és Török László, a Grundfos ügyvezető igazgatója számolt be a helyszínen.

Tatabányán nagy hagyománya van a versenysportnak, amit mi sem támaszt alá jobban, mint hogy több mint száz éve, már 1910-ben megalakult a Tatabányai Sport Club, amelynek azóta is több száz sportolója versenyez és ér el eredményeket világversenyeken is. A versenyszerűen sportolók mellett ugyanakkor egyre többen mozognak a városban, folyamatosan nő az igény a szabadidős sportolási lehetőségek iránt.


A Jubileum parkban már folyik a két pálya felújítása

A kispályás labdarúgó-bajnokság nyári és téli fordulóira több tucat csapat nevez minden évben, hogy összemérhessék tudásukat. A pályákon emellett több jótékonysági labdarúgógálának is helyet ad a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség, a játékteret rendszeresen használják testnevelésórákra, amerikaifutball-edzésekre, utánpótlás-nevelésre, középiskolás bajnokságokra.  

A nagyfokú kihasználtság miatt az elmúlt időszakban jelentősen leromlott a pályákat borító műfű állapota, ezért elodázhatatlanná vált a felújítás. A közel 30 millió forintos beruházás végrehajtásához szövetségesre is talált az önkormányzat a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. vezetésében, a cég 8 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez. A világ egyik vezető szivattyúgyártó vállalata immár 18 éve formálja Tatabánya gazdasági életét, aktívan támogatja a sportot és jelentős társadalmi szerepet is vállal a város életében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.