EUR: 323,61 Ft
CHF: 287,24 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Tatabánya

Megújulnak a műfüves pályák

Elkezdődött a Jubileum park felső két műfüves grundpályájának a felújítása. Az önkormányzat és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. összefogásában megvalósuló beruházás részleteiről Schmidt Csaba polgármester és Török László, a Grundfos ügyvezető igazgatója számolt be a helyszínen.

Tatabányán nagy hagyománya van a versenysportnak, amit mi sem támaszt alá jobban, mint hogy több mint száz éve, már 1910-ben megalakult a Tatabányai Sport Club, amelynek azóta is több száz sportolója versenyez és ér el eredményeket világversenyeken is. A versenyszerűen sportolók mellett ugyanakkor egyre többen mozognak a városban, folyamatosan nő az igény a szabadidős sportolási lehetőségek iránt.


A Jubileum parkban már folyik a két pálya felújítása

A kispályás labdarúgó-bajnokság nyári és téli fordulóira több tucat csapat nevez minden évben, hogy összemérhessék tudásukat. A pályákon emellett több jótékonysági labdarúgógálának is helyet ad a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség, a játékteret rendszeresen használják testnevelésórákra, amerikaifutball-edzésekre, utánpótlás-nevelésre, középiskolás bajnokságokra.  

A nagyfokú kihasználtság miatt az elmúlt időszakban jelentősen leromlott a pályákat borító műfű állapota, ezért elodázhatatlanná vált a felújítás. A közel 30 millió forintos beruházás végrehajtásához szövetségesre is talált az önkormányzat a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. vezetésében, a cég 8 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez. A világ egyik vezető szivattyúgyártó vállalata immár 18 éve formálja Tatabánya gazdasági életét, aktívan támogatja a sportot és jelentős társadalmi szerepet is vállal a város életében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.