EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Eger

Megújult a Heves megyei Maxi rádió

Heves megye legnagyobb közösségi rádiója, a gyöngyösi székhelyű Maxi rádió nemcsak a környék, hanem az ország egyik legjobban működő nem kereskedelmi célú adója is. Új műsora a kéthetenként jelentkező Noé-misszió állatvédelmi, természetvédelmi magazin, ahol a meghívottak egyórás időtartamban mesélhetnek állatvédő hivatásukról és hitvallásukról.

– A Maxi rádió Gyöngyösön az FM 92,4-en, valamint az interneten földrajzi határok nélkül 2014 áprilisa óta működik, és a régió első 0–24 órában sugárzó közösségi nonprofit rádiója – meséli Mikola Ferenc Zsolt főszerkesztő. – Sokak számára a közösségi rádiózás kifejezés megtévesztő, de jó tudni, hogy itt a szakmai munka ugyanolyan magas színvonalon zajlik, mint egy minőségi kereskedelmi rádióban. A különbség csupán az, hogy mi nem profitszerzés, hanem tájékoztatás, kulturális misszió, a lokálpatriotizmus erősítése, társadalmilag hasznos ügyek szolgálata és a helyi közösség erősítése érdekében tevékenykedünk.


Mikola Ferenc Zsolt a Maxi rádió főszerkesztője

A rádiót működtető Mátra Média kulturális egyesület vezetője fontosnak tartja azt is, hogy teret adnak olyan témáknak és személyiségeknek, amelyek és akik a kereskedelmi médiában annak struktúrájánál fogva nem kapnak lehetőséget. A Maxi rádió „számai” is önmagukért beszélnek: heti 82 órában 25 fajta saját gyártású műsor és 40 különböző műsorvezető, akiknek nagy része civilként, önkéntes munka keretében, de magas színvonalon látja el feladatát. A megújult Maxi rádió egyik új műsora a kéthetenként jelentkező Noé-misszió, egy állatvédelmi, természetvédelmi magazin, ahol egyórás időtartamban olyan emberek mesélhetnek állatvédő hivatásukról és hitvallásukról, akik ezt a kereskedelmi médiában legfeljebb egy-egy mondatban tehetnék meg. Az új műsor harmadik adása rögtön óriási népszerűségre tett szert, a stúdióba látogató kétszeres Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyző, állatvédő Kiss Norbi az adásban jelentette be, hogy az állatok védelmében megpróbálkozik a vegán életmóddal.

Kiss Norbi autóversenyző (jobbra) Váli Tamás vegán testépítő (balra) társaságában a Maxi rádió Noé misszió állatvédelmi magazinjában jelentette be, hogy megpróbál áttérni a vegán étkezésre

– A Maxi rádióban tett bejelentés bejárta az egész magyar sajtót, sőt még külföldről is kaptunk visszajelzéseket – meséli Mikola Ferenc Zsolt. A főszerkesztő büszke arra, hogy jó ügyeket segíthetnek, minőségi szórakozást nyújtva a gyöngyösieknek és bárkinek az interneten.


Kapcsolódó Cikkek

 • Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

  Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

  Harmincnégy színház részvételével, mintegy 200 programmal várja az érdeklődőket szombaton a Színházak Éjszakája. A teátrumok nem csak előadásokkal készülnek, hanem kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és számos egyéb programon is részt lehet venni.

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.