2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Zalaegerszeg

Megújult a lőtér

Százmillió forintot meghaladó beruházással kívül és belül is teljesen megújult a zalaegerszegi lőtér. A fejlesztésnek köszönhetően nemcsak a körülmények váltak kulturálttá az épületben, az üzemeltetés költségei is jelentősen csökkentek. Havonta legalább két verseny helyszíne lesz a zalaegerszegi lőtér, melyet most ágyúlövéssel avattak fel. Az 1972-ben épült lőtéren az elmúlt években nem történt felújítás, csak társadalmi munkában javítgatták. Elavult volt a világítás, a fűtés és az elektromos rendszer is. A mostani felújításnak köszönhetően mindezt modernizálták, ezáltal az üzemeltetés is lényegesen olcsóbb lett.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Sportlövők Szövetsége mellett mintegy 25 millió forinttal Zalaegerszeg Önkormányzata is hozzájárult a fejlesztéshez. A zalaegerszegi lőtér három egyesület tagjainak biztosít sportolási lehetőséget. A legközelebbi verseny időpontja is megvan már, szeptember végén országos bajnokságnak ad otthont Nyugat-Dunántúl legnagyobb kombinált lőtere.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.