2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Zalaegerszeg

Megújult a lőtér

Százmillió forintot meghaladó beruházással kívül és belül is teljesen megújult a zalaegerszegi lőtér. A fejlesztésnek köszönhetően nemcsak a körülmények váltak kulturálttá az épületben, az üzemeltetés költségei is jelentősen csökkentek. Havonta legalább két verseny helyszíne lesz a zalaegerszegi lőtér, melyet most ágyúlövéssel avattak fel. Az 1972-ben épült lőtéren az elmúlt években nem történt felújítás, csak társadalmi munkában javítgatták. Elavult volt a világítás, a fűtés és az elektromos rendszer is. A mostani felújításnak köszönhetően mindezt modernizálták, ezáltal az üzemeltetés is lényegesen olcsóbb lett.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Sportlövők Szövetsége mellett mintegy 25 millió forinttal Zalaegerszeg Önkormányzata is hozzájárult a fejlesztéshez. A zalaegerszegi lőtér három egyesület tagjainak biztosít sportolási lehetőséget. A legközelebbi verseny időpontja is megvan már, szeptember végén országos bajnokságnak ad otthont Nyugat-Dunántúl legnagyobb kombinált lőtere.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.