EUR: 317,74 Ft
CHF: 280,63 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Zalaegerszeg

Megújult a lőtér

Százmillió forintot meghaladó beruházással kívül és belül is teljesen megújult a zalaegerszegi lőtér. A fejlesztésnek köszönhetően nemcsak a körülmények váltak kulturálttá az épületben, az üzemeltetés költségei is jelentősen csökkentek. Havonta legalább két verseny helyszíne lesz a zalaegerszegi lőtér, melyet most ágyúlövéssel avattak fel. Az 1972-ben épült lőtéren az elmúlt években nem történt felújítás, csak társadalmi munkában javítgatták. Elavult volt a világítás, a fűtés és az elektromos rendszer is. A mostani felújításnak köszönhetően mindezt modernizálták, ezáltal az üzemeltetés is lényegesen olcsóbb lett.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Sportlövők Szövetsége mellett mintegy 25 millió forinttal Zalaegerszeg Önkormányzata is hozzájárult a fejlesztéshez. A zalaegerszegi lőtér három egyesület tagjainak biztosít sportolási lehetőséget. A legközelebbi verseny időpontja is megvan már, szeptember végén országos bajnokságnak ad otthont Nyugat-Dunántúl legnagyobb kombinált lőtere.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.