EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Kecskemét

Megújult a strand 50 méteres medencéje

A közelmúltban ünnepélyes keretek között felavatták a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban a megújult és korszerűsített 50 méteres medencét. Az átadáson részt vett dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is.

Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a felújítás 186 millió forintba került, ennek 30 százalékát, mintegy 56 millió forintot az önkormányzat biztosított önerőként, a fennmaradó 70 százalékot, 130 millió forintot pedig a vízilabda-szakosztály fedezte a cégek által nyújtott tao-támogatások révén.


A beruházás során kiépített új vízzáró réteg és az új csempeburkolat biztosítja a legnagyobb gondot okozó fürdővíz el-, illetve a talajvíz beszivárgásának megszűnését. Megújult a gépészet, a vízforgató rendszer és korszerűbb lett a fűtési rendszer is.

A medencében hivatalos mérkőzéseket is lehet rendezni

Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Sportiskolát és a Kosárlabda Akadémiát is működtető Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. vezetője kiemelte: nagy munkát kellett végezni a pályázatírástól a tervezésen át a kivitelezésig. Szavai szerint sokan sokat tettek azért, hogy az időjárási viszontagságok ellenére a medence időben és jó minőségben, mindannyiunk büszkeségére elkészülhessen.


– Hálásan köszönjük Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft., a Hírös Sport Nonprofit Kft., a vízilabdázó fiatalok és nem utolsósorban a medencét használó kecskeméti polgárok nevében a támogatóknak, hogy lehetővé tették felajánlásaikkal, hogy ez a beruházás megvalósulhatott – tette hozzá.

Tervezik, hogy a felújított medencéhez egy rolós fedést telepítenek, amely gátolná a víz párolgását és elősegítené melegen tartását.

Dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is ott volt az átadáson

Dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szerint a kecskeméti utánpótlás-nevelés szempontjából fontos lépés a medence átadása. Dr. Szeberényi Gyula Tamás, a sportért is felelős alpolgármester hangsúlyozta: az átépített és korszerűsített medence idősek és fiatalok, sportolók és aktív kikapcsolódást kedvelők számára is még sokáig igazi élményt fog nyújtani megújult külsejével és technikai felszereltségével.

A felújítás 186 millió forintba került

Jánosi István, a KESI vízilabda-szakosztályának vezetője az utánpótlás-nevelés szempontjából örömteli lépésnek nevezte a medence felújítását. Elmondta, hogy a régi medencét is tudták használni, de nem a vízilabda céljára volt kialakítva. A felújított és átépített 50 méteres medencében megvannak azok a csatlakozási pontok, ahova a különböző méretű pályákat ki lehet építeni, sőt a későbbiek során a medence partjára szerelhető kapukkal keresztben három pálya kialakítható. Ezzel szinte korlátlanokká váltak az edzési lehetőségek.

A medencében hivatalos mérkőzéseket is lehet rendezni, ehhez azonban hitelesíttetni kell a vízilabda-szövetségnél. A másik óriási előnye az új medencének az, hogy fűthető a vize. A régi csak részben volt fűthető, a nyár végén már nem lehetett olyan hőmérsékletű vizet előállítani, amelyben edzeni lehetett volna.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.