2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Nyíregyháza

Megújult Jósaváros egyik legrégibb játszótere

Teljeskörűen felújították Jósaváros egyik legrégibb játszóterét a Korányi köz–Eperjes utcai tömbbelsőben. Növelték a zöldfelületet, új padokat, mászóvárat és új játékokat helyeztek ki, valamint helyreállították a sétányokat. 22,6 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg a fejlesztés, amely másfél hónap alatt készült el.

Több mint 5000 négyzetméteren újították fel a parkot és a játszóteret Jósavárosban, a Korányi köz és Eperjes utca között. A NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai helyreállították a sétányokat, több mint 1900 darab cserjét ültettek, valamint 60 tő rózsát és 24 oszlopos gyertyánt telepítettek. A játszótéren egy négytornyú mászóvárat, egy egytornyú mászóbástyát is elhelyeztek, valamint forgókorongos és rugós játékokat is használhatnak a gyerekek.


(Fotó: Lokál)

Új homok került a homokozóba, a játszóeszközök alá pedig gumi ütéscsillapítót helyeztek. Pihenőhelyet is kialakítottak – a területen összesen 30 új padot és két asztalt helyeztek ki, akár piknikezhetnek is a Jósavárosban élők. A munkálatok még nem értek véget, hiszen ősszel elkezdik a sportpálya renoválását, továbbá egy szalonnasütőt és egy filagóriát is építenek, valamint füvesítik a területet.

Kapcsolódó Cikkek