EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb XIX.kerület

Megújult néhány óvoda a nyáron

Megérte a sokéves küzdelem, idén nyáron számos elmaradást pótolt az önkormányzat az óvodákban.

Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok az elmúlt években folyamatosan küzdött azért, hogy nagyobb figyelmet kapjon a rossz állapotú óvodák és bölcsődék felújítása. Az intézményekben uralkodó áldatlan állapotokról egy 60 oldalas, fotókkal illusztrált javaslatcsomagot is készített, amelyet Gajda Péter (MSZP) polgármesternek adott át. Most a Mézeskalács Óvoda, a Zöld Ágacska Óvoda, a Tarkabarka Óvoda és 30 milliós kormányzati támogatással a Szivárvány Óvoda is megújulhatott.


Dódity Gabriella (Fidesz_KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok a Szivárvány óvodában

Örömmel látom, hogy az általam összeállított és Gajda Péter polgármesternek átadott javaslatcsomagból már sok minden megvalósult, annak ellenére, hogy korábban úgy tűnt, hogy a kéréseim süket fülekre találtak – mondta a képviselő. – Óriási eredménynek tartottam már azt is, hogy sikerült elérni: 2017 óta a korábbi 100 millió forint helyett immár 500 millió forintot fordít évente felújításokra az önkormányzat. Ebből nagyon sok munkát el lehet végezni, de még rengeteg feladat van. Bízom benne, hogy a megújult épületekre a karbantartásért felelős, Kránitz Krisztián MSZP-s képviselő által vezetett Vamüsz a jövőben jobban odafigyel. Intézménylátogatásaim során ugyanis kiderült, hogy sok probléma abból adódott, hogy a karbantartási munkálatokat nem vagy nem megfelelően végezték el, de sajnos arra is van példa, hogy a legegyszerűbb feladatok elvégzésére is akár éveket kell várni, sokszor pedig az a válasz, hogy nincs rá pénz, holott a Vamüsz kétszázmillió forintos pénzmaradvánnyal zárta az elmúlt évet.

Dódity Gabriella javaslatcsomagjában szerepeltek azok az intézmények, amelyek korszerűsítését végre elvégezte az önkormányzat: 30 millió forintos kormányzati támogatással megújult a Szivárvány Óvoda, ahol kiépítették a napelemes rendszert, ablakokat cserélnek és külső szigetelést is kap az épület, valamint átépítették Tarkabarka Óvoda udvarát, amely energetikai korszerűsítésen is átesett, és újjáépült a Zöld Ágacska Óvoda vizesblokkjának építészeti-gépészeti rendszere, az udvarral egyetemben. A Mézeskalács Művészeti Modell Óvoda Kelet utcai tagintézményének felújítása során idén megtörtént a vizesblokk, valamint a konyha teljes rendbetétele. Emellett a Beszterce utcai tagóvodában az átfogó felújításnak köszönhetően elvégezték a két vizesblokk és a két öltöző teljes építészeti, gépészeti és elektromos korszerűsítését, a folyosón és a konyhában a csatlakozó közművezetékekkel együtt kicserélték a padlóburkolatot, az udvari játszóeszközök alatt pedig ütéscsillapító gumitéglákat helyeztek el.


Minden felújításnak nagyon örülök, de a legmegnyugtatóbb az volna, ha az önkormányzat a lehető legrövidebb időn belül valamennyi intézményben felszámolná a nem világító lámpatesteket, az érintésvédelmi szempontból veszélyes villanyhálózatokat, a penészes falakat, a balesetveszélyes burkolatokat és a bútorokat, továbbá az eddiginél sokkal több jutna játékok vásárlására is. Mi a jövőben is ezen leszünk – mondta lapunknak a képviselő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.