EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Tatabánya

Megújultak a Jubileum Park műfüves pályái

Elkészültek a megújult műfüves pályák a Jubileum Parkban. A beruházás az önkormányzat és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. összefogása révén valósulhatott meg.

Városunkban komoly hagyománya van a sportnak, amit mi sem támaszt alá jobban, mint hogy több mint száz éve, 1910-ben megalakult a Tatabányai Sport Club, amelynek jelenleg is több száz sportolója versenyez, és ér el eredményeket világversenyeken is. A versenyszerűen sportolók mellett azonban egyre többen mozognak a városban, folyamatosan nő az igény a szabadidős sportolási lehetőségek iránt.


Az évezred elejére az újonnan alakult munkahelyi közösségek rövid időn belül baráti-sporttársi közösségekké alakultak, és kispályás focibajnokságokat szerveztek. Az egyre nagyobb létszámban induló csapatok jogos igényként fogalmazták meg, hogy az aszfaltpályát lássa el az önkormányzat modern, műfüves borítással. 2006-ban adták át a két felső műfüves pályát a Jubileum Parkban, 2014-ben pedig a harmadik, még aszfaltos alsó pályát is műfűvel fedték le, fölé szezonálisan sátortetőt húznak annak érdekében, hogy november és április között, a téli időszakban is használni tudják a sportolni vágyók.

A kispályás labdarúgó-bajnokság nyári és téli fordulóira több tucat csapat nevez minden évben, hogy összemérhessék tudásukat. A pályákon emellett több jótékonysági labdarúgógálának is helyet ad a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség, a játékteret rendszeresen használják testnevelésórákra, amerikaifutball-edzésekre, utánpótlás-nevelésre, középiskolás bajnokságokra. A nagyfokú kihasználtság miatt az elmúlt időszakban jelentősen leromlott a pályákat borító műfű állapota, ezért halaszthatatlanná vált a felújításuk. A mintegy harmincmillió forintos beruházás végrehajtásához szövetségest is talált az önkormányzat, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft.-t, a cég nyolcmillió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.