EUR: 327,80 Ft
CHF: 300,68 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Tatabánya

Megújultak a Jubileum Park műfüves pályái

Elkészültek a megújult műfüves pályák a Jubileum Parkban. A beruházás az önkormányzat és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. összefogása révén valósulhatott meg.

Városunkban komoly hagyománya van a sportnak, amit mi sem támaszt alá jobban, mint hogy több mint száz éve, 1910-ben megalakult a Tatabányai Sport Club, amelynek jelenleg is több száz sportolója versenyez, és ér el eredményeket világversenyeken is. A versenyszerűen sportolók mellett azonban egyre többen mozognak a városban, folyamatosan nő az igény a szabadidős sportolási lehetőségek iránt.


Az évezred elejére az újonnan alakult munkahelyi közösségek rövid időn belül baráti-sporttársi közösségekké alakultak, és kispályás focibajnokságokat szerveztek. Az egyre nagyobb létszámban induló csapatok jogos igényként fogalmazták meg, hogy az aszfaltpályát lássa el az önkormányzat modern, műfüves borítással. 2006-ban adták át a két felső műfüves pályát a Jubileum Parkban, 2014-ben pedig a harmadik, még aszfaltos alsó pályát is műfűvel fedték le, fölé szezonálisan sátortetőt húznak annak érdekében, hogy november és április között, a téli időszakban is használni tudják a sportolni vágyók.

A kispályás labdarúgó-bajnokság nyári és téli fordulóira több tucat csapat nevez minden évben, hogy összemérhessék tudásukat. A pályákon emellett több jótékonysági labdarúgógálának is helyet ad a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség, a játékteret rendszeresen használják testnevelésórákra, amerikaifutball-edzésekre, utánpótlás-nevelésre, középiskolás bajnokságokra. A nagyfokú kihasználtság miatt az elmúlt időszakban jelentősen leromlott a pályákat borító műfű állapota, ezért halaszthatatlanná vált a felújításuk. A mintegy harmincmillió forintos beruházás végrehajtásához szövetségest is talált az önkormányzat, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft.-t, a cég nyolcmillió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez.


Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.