EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Belföld

Megújultak Kaposvár bölcsődéi

Megújult Kaposvár összes bölcsődéje, az önkormányzat az öt intézményre 151 millió forintot költött – tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.

Közleményükben azt írták: a vissza nem térítendő európai uniós támogatásból két bölcsődében nyílászárókat cseréltek, játszóudvarokat modernizáltak, lecserélték a korszerűtlen lámpatesteket, felújították az erősáramú hálózatot és mindegyik intézményt különböző udvari játékokkal, eszközökkel látták el.


A város történetében még nem fordult elő, hogy mind az öt bölcsődéjét egyszerre tudja modernizálni – idézte a hivatal Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki emlékeztetett arra, hogy a 278 gyermeket érintő beruházás része a Kaposvár néhai polgármesteréről, Németh Istvánról elnevezett fejlesztési programnak.

A politikus hozzátette, hogy a somogyi megyeszékhely segíti az otthonteremtést, a munkavállalást és biztosítja a szükséges infrastrukturális környezetet, könnyítve a párok családalapítását, gyermekvállalását. Az ezt célzó Gyarapodó Kaposvár elnevezésű programra idén 100 millió forintot költenek.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb hidegfronttal kezdődik a hét

    Újabb hidegfronttal kezdődik a hét

    Viharos széllel újabb hidegfront érkezik a jövő hét elején, eső is várható, de sok lesz a napsütés is. Helyenként 20, míg másutt inkább 15 fok körül alakulnak a maximumok, a leghidegebb órákban viszont néhol fagyra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

  • A turizmusban is prioritás lett a biztonság

    A turizmusban is prioritás lett a biztonság

    A turizmusban is nagyon fontos lett a biztonság – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.