EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Belföld

Megújultak Kaposvár bölcsődéi

Megújult Kaposvár összes bölcsődéje, az önkormányzat az öt intézményre 151 millió forintot költött – tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.

Közleményükben azt írták: a vissza nem térítendő európai uniós támogatásból két bölcsődében nyílászárókat cseréltek, játszóudvarokat modernizáltak, lecserélték a korszerűtlen lámpatesteket, felújították az erősáramú hálózatot és mindegyik intézményt különböző udvari játékokkal, eszközökkel látták el.


A város történetében még nem fordult elő, hogy mind az öt bölcsődéjét egyszerre tudja modernizálni – idézte a hivatal Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki emlékeztetett arra, hogy a 278 gyermeket érintő beruházás része a Kaposvár néhai polgármesteréről, Németh Istvánról elnevezett fejlesztési programnak.

A politikus hozzátette, hogy a somogyi megyeszékhely segíti az otthonteremtést, a munkavállalást és biztosítja a szükséges infrastrukturális környezetet, könnyítve a párok családalapítását, gyermekvállalását. Az ezt célzó Gyarapodó Kaposvár elnevezésű programra idén 100 millió forintot költenek.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedésnek indult a 2017-es visszaesést követően tavaly a főtevékenységként halászatot és halgazdálkodást megjelölő vállalkozások száma, ezzel párhuzamosan a szektor összesített nettó árbevétele is közel 18 milliárd forintra emelkedett, egy évvel korábban 16,82 milliárd forintot tett ki – közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzésében.

  • Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    A Magyarország Tortája verseny 2019-es győztesét, a Boldogasszony csipkéjét is meg lehet kóstolni az augusztus 20-ai Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényén, a Magyar Ízek Utcájában – mondta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.