2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb I.kerület II.kerület XI.kerület

Megunhatatlan ízek

Három napig tartott a Magyar Ízek Utcája ingyenes gasztrofesztivál Budán, a Lánchíd utcában, ahol számtalan gasztronómiai különlegességet kóstolhattunk az ország és a Kárpát-medence minden tájáról.

Volt bajai halászlé, karcagi birkapörkölt, sok-sok kiváló kézműves termék, gyömbéres kolbász, pálinkakülönlegességek, magyar halak, házi sörök, szatmári töltött káposzta. Az ízek utcájában idén a fűszereké volt a főszerep, de gyógynövény-alapú termékeket is kínáltak, a Györgytea standnál például Szabó Gyuri bácsi gyógynövényből készült teái várták az érdeklődőket.

A magyar ételek közül nem hiányozhatott a töltött káposzta
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Magyar ízek utcája a Kárpát-medence finomságaival
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.