2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb I.kerület II.kerület XI.kerület

Megunhatatlan ízek

Három napig tartott a Magyar Ízek Utcája ingyenes gasztrofesztivál Budán, a Lánchíd utcában, ahol számtalan gasztronómiai különlegességet kóstolhattunk az ország és a Kárpát-medence minden tájáról.

Volt bajai halászlé, karcagi birkapörkölt, sok-sok kiváló kézműves termék, gyömbéres kolbász, pálinkakülönlegességek, magyar halak, házi sörök, szatmári töltött káposzta. Az ízek utcájában idén a fűszereké volt a főszerep, de gyógynövény-alapú termékeket is kínáltak, a Györgytea standnál például Szabó Gyuri bácsi gyógynövényből készült teái várták az érdeklődőket.

A magyar ételek közül nem hiányozhatott a töltött káposzta
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Magyar ízek utcája a Kárpát-medence finomságaival
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.