2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Veszprém

Megünnepelték Veszprém és a kínai Ningbo 15 éves együttműködését

A múlt héten szerdán ünnepelte partnervárosi együttműködésének 15 éves jubileumát a kínai Ningbo és Veszprém a Városháza aulájában. A két város hasonló: régi történelmi települések és egyben fontos jelképek, amelyek évről évre dinamikusan fejlődnek, biztonságban és nyugalomban.

Csü Hung-ji és Porga Gyula a két város együttműködéséről egyeztetett (fotó: Kovács Bálint)

A Kis-Bakony Néptáncegyüttes autentikus produkciója után Csü Hung-ji, a ningbói népi kongresszus állandó bizottságának elnöke mutatta be Ningbo város lenyűgöző kincseit, illetve a két város partnerkapcsolatának fontos állomásait bemutató fotókiállítást. A két város között nem véletlenül áll fenn még mindig – idén már 15 éve – ez a szoros kapcsolat. Csü Hung-ji hangsúlyozta, hogy Ningbo és Veszprém hasonló: régi történelmi városok és egyben fontos jelképek, amelyek évről évre dinamikusan fejlődnek, biztonságban és nyugalomban.


A kínai delegáció a magyar kultúrából is ízelítőt kapott (fotó: Kovács Bálint)

Porga Gyula veszprémi polgármester elmondta, hogy ezt a kapcsolatot tovább szeretnék erősíteni több területen is. Turisztikai szempontból a város számára fontos, hogy ne csak Budapest legyen ismert a külföldiek számára, hanem a vidék is vonzó legyen. Veszprémi művészeti csoportokat szeretnének majd a kínai városba küldeni, illetve onnan is fogadni, valamint az ifjúsági cserekapcsolatok bővítése is tervben van. A közigazgatási, gazdasági, kereskedelmi együttműködést és a két város közti barátságot tovább akarják ápolni, nemesíteni – összegezte Porga Gyula.

A felek jubileumi záradékkal erősítették meg a partneri kapcsolatot (fotó: Kovács Bálint)

– Ezt az együttműködést nemcsak papírra kell vetni, hanem a szívünkbe is zárjuk – fogalmazott Csü Hung-ji elnök asszony, miután a veszprémi polgármesterrel aláírták a jubileumi nyilatkozatot a partnervárosi kapcsolat megerősítéséről.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek