EUR: 324,12 Ft
CHF: 285,60 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Szolnok

Megvannak a FIBA 3×3 döntősei!

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) Magyarországot, azon belül Szolnokot és Debrecent bízta meg azzal, hogy három éven át rendezze meg a selejtezőket. Az idei volt a harmadik, a szövetség azonban a pozitív tapasztalatoknak köszönhetően meghosszabbította a szerződést, így jövőre ismét mi adhatjuk mérkőzések helyszíneit.

A Tiszai hajósok terén zajló nemzetközileg is elismert sporteseményt élőben közvetítették a YouTube-on, így azok is követhették a történéseket, akik nem tudtak eljutni a helyszínre. A tornán Hollandia, a 3×3 U18 Világ- és Európa Kupa ezüstérmese és Észtország, a tavalyi kvalifikációs forduló győztes férficsapata is részt vett, így izgalomban nem volt hiány. Rajtuk kívül olyan elismert kosárcsapatok érkeztek hozzánk, mint Spanyolország, Szerbia, Csehország és Izrael válogatottja, de a tornán részt vett még Oroszország, Ukrajna, Fehéroroszország, Grúzia, Németország, Lengyelország, Montenegró, Svédország és természetesen Magyarország legjobb 3×3-as kosárcsapata.


Rengetegen érkeztek a selejtezőre
Fotó: Kiss János

Szolnokon kívül még két városban, az olaszországi Bariban és a franciaországi Voiron városában zajlottak selejtezők a hétvégén. Bariban 18 ország, Voironban 14 ország kosárcsapatai vettek részt a kvalifikáló sportrendezvényen. Mindhárom városból nyolc együttes juthatott tovább a debreceni döntőbe. Mivel mi rendezzük az Európa Kupát, automatikusan bekerültünk a résztvevők közé. Lássuk, kik jutottak tovább a debreceni döntőbe!

Magyarország – Izrael
Fotó: Kiss János

A nők kategóriájában részt vehet a debreceni FIBA 3×3 U18 Európa Kupán Olaszország, Csehország, Spanyolország, Litvánia, Lettország, Belgium, Hollandia, Franciaország, Oroszország, Ukrajna, Izrael és Magyarország. A férfi kategóriában továbbjutott Olaszország, Ukrajna, Németország, Írország, Oroszország, Franciaország, Románia, Görögország, Spanyolország, Szerbia, Csehország és Magyarország.


Fotó: Kiss János

Ezenkívül külön gratuláció jár a magyar női csapatnak, hiszen Varga Eszter kapta a Legértékesebb játékos (Most Valuable Player – MVP) díjat!

A 3×3-as kosárlabdának már a 2020-as tokiói olimpiai programban is helye van, így vitathatatlan, hogy egyre népszerűbbé válik. Ez a sportág a kosárlabdától annyiban különbözik, hogy kevesebb játékos van egyszerre a pályán, kevesebb a taktika, rövidebb a támadóidő, valamint a pálya mérete is sokkal kisebb, így kreatívabb játékosokra van szükség.

 

Fotó: Kiss János

Izrael – Spanyolország
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Csehország – Hollandia
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek