EUR: 323,71 Ft
CHF: 287,60 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Extra

Mészöly fia: Apu kezdi visszanyerni az erejét

Mészöly Kálmán jobban van, és úgy tűnik, egyelőre műtétre sem lesz szüksége. Az örömhírt fia, Mészöly Géza osztotta meg a Lokállal, aki elárulta: édesapja újra bizakodóan tekint a jövőbe. 

Mészöly Kálmán februárban agyvérzés gyanújával került kórházba. A vizsgálatok során azonban kiderült, hogy a Szőke Sziklának kétoldali tüdőgyulladása van, valamint hogy keringésével és szívével sincsen minden rendben, koszorúér-szűkülete van. Tavasszal pedig fokozódott a baj, amikor szívinfarktust kapott, a felépülése pedig nem ment úgy, ahogy kellet volna. A labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitányának nem volt étvágya és ereje a felépüléshez, pedig egy szívműtét várt rá. Mészöly Géza most örömmel számolt be a Lokálnak: úgy tűnik, mégsem szükséges édesapját megoperálni.


– Eredetileg úgy volt, hogy aput mostanában műtik szívbillentyű-meszesedés miatt. A legutóbbi vizsgálatok után azonban Merkely Béla professzor azt mondta, javult a billentyűk állapota, és úgy tűnik, nincs szükség az operációra. A kezelések és a gyógyszerek hatásosak voltak. Nagyon örültünk az eredményeknek és bízunk benne, hogy ez így is marad – mondta Mészöly Kálmán fia, aki maga is észrevette édesapján, hogy sokkal jobban van.

– Fizikálisan egyre jobban érzi magát. Van étvágya és kezdi visszanyerni az erejét is. Jót tett neki, hogy három hónapnyi kórházi lét után végre hazajöhetett. A 77. születésnapja pedig nagyon jól sikerült és még több erőt adott neki a felépüléshez. Mindezek ellenére azért még folyamatos ápolásra szorul, felesége, Gyöngyi egész nap mellette van. Persze mi is a testvéremmel, Kálmánnal, amint tudunk, megyünk hozzá, ahogy az unokák is, hogy erőt adjunk neki. Jó látni, hogy egyre jobb a kedve, bizakodóan tekint a jövőbe és szeretne minél előbb felépülni. Természetesen továbbra is járnia kell a rehabilitációra és szedi még a gyógyszereket, de jóval kevesebbet, mint korábban. Most egy nyirokmasszázsra lenne szüksége, mert a lábai be vannak dagadva, de a januári-februári napokhoz képest egészen jól van. Van esélye a gyógyulásra – tette hozzá Géza.


 

Kapcsolódó Cikkek

 • Bianca, az élő baba

  Bianca, az élő baba

  Több mint 750 ezren követik az Instagrammon Bianca Dragusanu-t, aki úgy néz ki, mint egy élő Barbie baba.

 • Újra mélyponton Ben Affleck

  Újra mélyponton Ben Affleck

  Ben Affleck néhány héttel ezelőtt vonult be az elvonóra. Súlyos drog és alkoholproblémáiból próbál kigyógyulni, ám egyáltalán nem segít a helyzeten, hogy fiatal barátnőjével, Lindsay Shookusas nemrég szakítottak.

 • Rákkal küzdő kajakos: Pokoli fájdalmakat éltem át

  Rákkal küzdő kajakos: Pokoli fájdalmakat éltem át

  Összegyűlt a pénz, így augusztus végén sor került Tóth Robi életmentő beavatkozására Németországban. A kajakos és felesége embertpróbáló heteken vannak túl, de az orvosok szerint Robinak jók az esélyei ahhoz, hogy végleg kigyógyuljon a rákból.