2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Ózd

Mi lesz veled, Ózd? – Harmadik felvonás

A rájuk jellemző beletörődéssel veszik tudomásul az ózdi emberek, hogy az elmúlt négy évben városukban nyoma sincs fejlődésnek. Az a néhány látszatintézkedés, amit végrehajtott a városvezetés, kevés az előrelépéshez. Így látja Arany László önkormányzati képviselő, aki önként lépett ki a Jobbikból, miután pártja választási ígéretei nem teljesültek.

Ebben a ciklusban kellett volna letenni a város gazdaságfejlesztésének alapjait, ám a jobbikos vezetés nem végezte el ezt a munkát. Befejezték a fideszes városvezetéstől megörökölt beruházásokat: az Újváros téri iskola tornatermének építését és Gyár úti parkolót. Ezenkívül csak látszatberuházások történtek. Az állatsimogató, a Drótos-hegyen a pihenőpark, a kiskapudi kutyatelep, a szikvízüzem és a szobrok áthelyezése semmi hasznot nem hoz – nyilatkozta a képviselő, aki bosszúként élte meg, hogy eltávolították a pénzügyi bizottság alelnöki posztjáról. Szerinte komoly bajok vannak a város kasszájában lévő összegek felhasználásával is, amiből lehetne értelmes dolgokat finanszírozni. Láthatóan egyre szűkül a közmunka, ezért át kell alakítani az ezzel kapcsolatos foglalkoztatást. Erre a szociális szövetkezet jó lehetőség lenne, ami Járdánházán vagy Hangonyon már jól működik, Ózdon viszont szóba sem kerül. Az állam támogatja a fiatal mezőgazdasági vállalkozókat, ám Ózdon ez sem működik.  Márpedig az öngondoskodás lesz – amit még nem preferálnak a politikusaink – a jövő útja, aki pedig felesleget termel, értékesíteni fogja. Itt javasoltam a helyi pénznem bevezetését, amit 20 kilométeres körzetben lehetne használni. Így a termékre nem kellene adót felszámolni, a bevételeket pedig vásárlásra lehetne helyben fordítani, helyi pénznemben. Hazánkban ez több településen működik, itt kinevettek az ötletért – tette hozzá.


Fotó: Lokál
Pávák az ózdi állatsimogatóban. Sokba kerül a városnak a farm fenntartása

A Jobbik programjában turizmusfejlesztés is szerepelt, annak sincs nyoma. A munkahelyteremtést az új ipari parktól remélték, de áll a beruházás. A vállalkozók maguktól nem fognak Ózdon beruházni. Minimum tárgyalni kellene velük, de a polgármester csak a médiában tud kiválóan kommunikálni. Na, meg az sem működik, hogy akitől segítséget vár az ember, azt folyamatosan köpködi. Az ő kormányellenes magatartásának issza a levét a város.

Fotó: Lokál
Arany László pártalapítóként lépett ki a Jobbikból

Belátja, nagy hibát követett el, amikor támogatta Janiczak megválasztását, mert bízott abban, hogy egy jó csapattal sokat tudnának tenni a városért. Szerinte a lakossági arányok változását is fékezni kellene, amire a devizakárosultak Ózdra költöztetését képzeli el.


A független képviselő úgy gondolja, tavasszal az EP-választással egy időben megrendezik az önkormányzati választásokat, ahol szerinte párton kívüli, képzett szakembereket kellene beszavazni a testületbe, akik jó lobbierővel bírnak. A város fejlesztését szolgáló Rombauer -tervben pedig talált több kiaknázatlan lehetőséget, ám a jelenlegi vezetés azt tabuként kezeli. Véleménye szerint hiányzik egy országos nemzetgazdasági program, és káros a magyarságra, hogy az 1100 éves nemzetet minden hatalomra került párt egypártrendszerré akarja alakítani.

 

Fotó: Lokál
A virágos belváros sem takarja el a problémákat

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.