EUR: 322,73 Ft
CHF: 286,21 Ft
2018. december 09., vasárnap
Natália

Egyéb Ózd

Mi lesz veled, Ózd? – Negyedik felvonás

Csodák nincsenek, de vannak teljesítetlen ígéretek és álmok, remény helyett pénzügyi válság, erősödő elvándorlás, folyamatos botrányok a jobbikos városvezetés háza táján, káprázatmenedzsment, dilettantizmus és demagógia felső fokon. Ez jellemző ma Ózdon – nyilatkozta a Lokál Extrának Vitális István független képviselő.

Fotó: Lokál
Vitális István önkormányzati képviselőként számos rendezvényt szervez választókerületében

Vitális István független képviselő szerint ennek a folyamatnak sajnos csak egy végeredménye lehet: teljes gazdasági válság, pénzügyi összeomlás, ami a városi lét minden területére kihatva a mindennapi életet teljesen ellehetetlenítheti.


Hozzátette, hogy van remény, mert már „csak” egy évig kell a Mesemondó, Demagóg és Haszontalan urak által fémjelzett városvezetés ámokfutását néznünk és sajnos megélnünk. Miért ámokfutás? Minek nevezzük azt a magamutogatást, amikor füvet nyírnak, ételt hordanak ki, virágot és gyümölcsöt osztogatnak a város vezetői? Nem is volna baj, ha ez csak kiegészítő tevékenység lenne a befektetőkkel történő tárgyalás, a milliárdos projektek átadása, a szalagátvágások, a nívós városi rendezvények megnyitása és általában a város sikeres vezetése mellett.

A 2014-es váltáskor a Fidesz–KDNP által vezetett testület teli éléskamrát, elvetett magokat (a polgármester nyilatkozta is, hogy örömmel szüretelik le a termést), beindított projekteket, növekedési és fejlődési pályára állított várost hagyott hátra. A lendkerekek forogtak még egy ideig, de mostanra leálltak. Nem bírta el a város a cég- és intézményvezetők tömeges távozását, a pénzügyi források elapadását. Persze a jobbikos Janiczak kommunikációja szerint a vezetők maguktól döntöttek úgy, hogy jobb nekik máshol, a pénzügyi források pedig a kormány miatt nem jönnek. Na, persze a 10-20 éve itt dolgozó, több ciklust „kiszolgáló” vezetők egészen véletlenül a Jobbik alatt jöttek rá 40–60 évesen, hogy jobb nekik Ózdon kívül. A kormány bácsi „gonoszságáról” is lehet beszélni, de a másik ellenzék, a szocialista vezetésű Kazincbarcika miért fejlődik? Véletlenül nem azért, mert alkalmas vezetői vannak?


Fotó: Lokál
A képviselő évi rendszerességgel baráti körével ültet fákat a város közterületeire

Ózdnak és nekünk, ózdi embereknek akkor van jövőnk, ha ez a rémálom véget ér. Újra alkalmas, cselekvő, a politika nemes értelmében vett lobbierővel bíró, tervező és egyúttal valóban őszinte és emberközeli vezetésre van szükség. Ez nem reménykeltést és ígéreteket jelent, hanem a reális, pénzügyileg és politikailag megalapozott megvalósítható programot. Az előző ciklusban megszűnt a fizető parkolás, megtörtént a milliárdos adósság visszafizetése, a hiány többletbe fordult, iskolák, óvodák, rendelők újultak meg, megtörtént a cégek és intézmények észszerű átszervezése és az adózás megreformálása a hagyományok ápolása és tisztelete mellett. Ehhez újra Fidesz–KDNP vezette polgári többségű önkormányzati testület kell, amelynek mindenki tagja lehet, aki a célokkal egyetért és csak Ózdért és értünk akar dolgozni.

Fotó: Lokál
Szinte minden sportágban otthonosan mozog, városában futóversenyeket szervez és támogat a képviselő

Kapcsolódó Cikkek