EUR: 322,73 Ft
CHF: 286,21 Ft
2018. december 09., vasárnap
Natália

Sport

Milák örül az aranynak, az időnek már kevésbé

Beindult a magyar henger Glasgow-ban. Az úszó Európa-bajnokságon a 18 éves Milák Kristóf utcahosszal nyert 200 méter pillangón, Kenderesi Tamás ezüstérmes lett. Az ifjú titán mégsem volt maradéktalanul elégedett.

(MTI/AP/Darko Bandic)

(MTI/AP/Darko Bandic)

Azért nem búslakodik, de az Origo tudósítójának elárulta, hogy a saját maga által magasra tett lécet nem tudta átugrani, és emiatt egy kicsit csalódott.


– Az aranyéremnek természetesen örülök, de az idővel nem vagyok elégedett, mert egyéni és Európa-csúcsot szerettem volna úszni – nyilatkozta a honlapnak. – Nem rossz az 1:52,79-es idő sem, csak néhány századdal maradtam el a legjobbamtól, de akkor is van némi hiányérzetem.

Nem kellene, annál is inkább, mert néhány napja a szokásos nyári asztma és a szállodai klímaberendezés hideg levegője sem volt rá jó hatással. Lehet, hogy ideális körülmények esetén a világcsúcs is összejön? Mindenesetre mestere, Selmeci Attila azt nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak, hogy tanítványa jövőre a világbajnokságon megjavíthatja Michael Phelps hihetetlen rekordját.

 

Hatévesen kezdett úszni

A Tárnokon élő Milák Kristóf Egerszegi Krisztina nővérénél, Kláránál kezdett úszni hatéves korában Érden. Állítólag a focival is megpróbálkozott, de maradt az úszásnál, hiszen sorra jöttek az eredmények. Az érdi Gárdonyi Géza Gimnáziumban érettségizett és az Edutus Főiskolán tanul tovább.

Kapcsolódó Cikkek