EUR: 321,52 Ft
CHF: 281,83 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Belföld

Minden menedékkérőnek jár az ellátás

A magyar törvények világosan kimondják, hogy minden migránsnak, aki menedékkérő státuszban tartózkodik a tranzitzónában, jár és biztosított az ellátás – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteken az MTI-vel.

A közleményben az áll, a menedékkérők tranzitzónában szóló ellátásáról szóló hírek nem más, mint a Soros-szervezetek újabb hazugsága, lejárató akciója.


A magyar állam évente fejenként több mint 700 ezer forintot “áldoz” az említett menedékkérők ellátására – tették hozzá.

Ha azonban a menedékkérő kérelmét elutasították, el kell hagynia a tranzitzónát, erről is egyértelműen rendelkeznek a jogszabályok – írták.

A menedékkérők ellátására vonatkozó jogszabályok és a gyakorlat a napokban nem változtak – tették hozzá.

Több portál írt arról az utóbbi napokban, hogy a magyar hatóságok nem adnak enni a tranzitzónában tartózkodó menedékkérőknek. A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága – a Helsinki Bizottság kérésének helyt adva – azonnal kötelezte Magyarországot, hogy gondoskodjon a menedékkérőkről.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Sokat tudhat Gyurcsány Ferenc balkáni maffiakapcsolatairól, ezért igyekszik feltűnően távoltartania magát és elítélnie Nikola Gruevszki macedón ex-miniszterelenököt a baloldal bukott kormányfője – állítja a Ripost.

 • OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  Bár az ellenzék és a baloldali sajtó folyamatosan azt mantrázza, hogy Magyarországon eltusolják a korrupciós ügyeket és a bíróságok is a kormány szekerét tolják, a valóság teljesen más, ugyanis az uniós átlagot meghaladóan emel vádat a magyar ügyészség az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazságügyi ajánlásai nyomán.

 • Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Overdose utódaként emlegetik a most hároméves Tour to Paris-t. A kiváló versenyló az egy évvel ezelőtti kvalifikációja óta minden versenyt megnyert itthon, amin indult.