2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Belföld

Minden menedékkérőnek jár az ellátás

A magyar törvények világosan kimondják, hogy minden migránsnak, aki menedékkérő státuszban tartózkodik a tranzitzónában, jár és biztosított az ellátás – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteken az MTI-vel.

A közleményben az áll, a menedékkérők tranzitzónában szóló ellátásáról szóló hírek nem más, mint a Soros-szervezetek újabb hazugsága, lejárató akciója.


A magyar állam évente fejenként több mint 700 ezer forintot “áldoz” az említett menedékkérők ellátására – tették hozzá.

Ha azonban a menedékkérő kérelmét elutasították, el kell hagynia a tranzitzónát, erről is egyértelműen rendelkeznek a jogszabályok – írták.

A menedékkérők ellátására vonatkozó jogszabályok és a gyakorlat a napokban nem változtak – tették hozzá.

Több portál írt arról az utóbbi napokban, hogy a magyar hatóságok nem adnak enni a tranzitzónában tartózkodó menedékkérőknek. A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága – a Helsinki Bizottság kérésének helyt adva – azonnal kötelezte Magyarországot, hogy gondoskodjon a menedékkérőkről.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Juhász Andorra emlékezett az OBH

  Juhász Andorra emlékezett az OBH

  A bírósági történeti emlékek megőrzése és a hagyományápolás jegyében Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke tegnap ünnepélyesen megnyitotta a második alkalommal megszervezett Bíróságtörténeti Hetet…

 • Szingli szülők klubja Budapesten

  Szingli szülők klubja Budapesten

  Nyugtató zöld falak, puha fotelek és óriási üvegablakok fogadják a gyereküket egyedül nevelő szülőket az Egyszülős Központban Budapesten.

 • Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Sikeresen zárult a Hungarian Galgo Rescue Team (HGRT) spanyolországi mentőexpedíciója. A szervezet immár negyedik alkalommal indult útra olyan spanyol agarakért (galgok), akiket a február 1-én záruló vadászszezon végeztével kivégeznek, jobb esetben menhelybe küldenek.