EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Belföld

Minden menedékkérőnek jár az ellátás

A magyar törvények világosan kimondják, hogy minden migránsnak, aki menedékkérő státuszban tartózkodik a tranzitzónában, jár és biztosított az ellátás – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteken az MTI-vel.

A közleményben az áll, a menedékkérők tranzitzónában szóló ellátásáról szóló hírek nem más, mint a Soros-szervezetek újabb hazugsága, lejárató akciója.


A magyar állam évente fejenként több mint 700 ezer forintot “áldoz” az említett menedékkérők ellátására – tették hozzá.

Ha azonban a menedékkérő kérelmét elutasították, el kell hagynia a tranzitzónát, erről is egyértelműen rendelkeznek a jogszabályok – írták.

A menedékkérők ellátására vonatkozó jogszabályok és a gyakorlat a napokban nem változtak – tették hozzá.

Több portál írt arról az utóbbi napokban, hogy a magyar hatóságok nem adnak enni a tranzitzónában tartózkodó menedékkérőknek. A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága – a Helsinki Bizottság kérésének helyt adva – azonnal kötelezte Magyarországot, hogy gondoskodjon a menedékkérőkről.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.