2018. december 14., péntek
Szilárda

Budapest IV.kerület

Mobillal másképp

A fényképezőgéppel kombinált mobiltelefonok megjelenése és különösen az okostelefonok térnyerése, folyamatos fejlődése óta ugrásszerűen megnőtt a mobiltelefonnal fényképezők száma. Minderről a saját szemükkel is meggyőződhetnek azok, akik augusztus 24-éig megtekintik a MobilArt Alkotócsoport ingyenes kiállítását az újpesti Ifjúsági Ház – Új Galériájában.

Nem csak profi fényképezőgéppel tudunk művészi értékű fotókat készíteni. Az okostelefonok világában majdnem mindenki képes minőségi felvételeket csinálni, ami persze nemcsak attól függ, hogy hány megapixeles kamerával van felszerelve a telefon, hanem a megfelelő eszköz mellé fontos a tehetség is. A Facebookon 2016-ban alakult MobilArt Alkotócsoport szerint az igényes kép elkészültéhez nem az eszköz a legfontosabb, hanem az, aki használja. A közösségi alkotócsoport azzal a céllal jött létre, hogy ezt bebizonyítsa.


A csoport leírása szerint azokat a mobilfotósokat látják szívesen, akik el tudnak szakadni a szelfik, a családi és egyéb emlékképektől, és mobileszközeikkel az értékre törekednek. Épp ezért a tagok munkáit fotóművészek – Ambrits Tamás, Király László György és Vajda János – mellett elismert fotográfusok, például Pfliegel Bálint és Ujhelyi Zsolt fogják össze.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.

 • Eifert-képek Újpesten

  Eifert-képek Újpesten

  Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.