2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Budapest IV.kerület

Mobillal másképp

A fényképezőgéppel kombinált mobiltelefonok megjelenése és különösen az okostelefonok térnyerése, folyamatos fejlődése óta ugrásszerűen megnőtt a mobiltelefonnal fényképezők száma. Minderről a saját szemükkel is meggyőződhetnek azok, akik augusztus 24-éig megtekintik a MobilArt Alkotócsoport ingyenes kiállítását az újpesti Ifjúsági Ház – Új Galériájában.

Nem csak profi fényképezőgéppel tudunk művészi értékű fotókat készíteni. Az okostelefonok világában majdnem mindenki képes minőségi felvételeket csinálni, ami persze nemcsak attól függ, hogy hány megapixeles kamerával van felszerelve a telefon, hanem a megfelelő eszköz mellé fontos a tehetség is. A Facebookon 2016-ban alakult MobilArt Alkotócsoport szerint az igényes kép elkészültéhez nem az eszköz a legfontosabb, hanem az, aki használja. A közösségi alkotócsoport azzal a céllal jött létre, hogy ezt bebizonyítsa.


A csoport leírása szerint azokat a mobilfotósokat látják szívesen, akik el tudnak szakadni a szelfik, a családi és egyéb emlékképektől, és mobileszközeikkel az értékre törekednek. Épp ezért a tagok munkáit fotóművészek – Ambrits Tamás, Király László György és Vajda János – mellett elismert fotográfusok, például Pfliegel Bálint és Ujhelyi Zsolt fogják össze.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vívók foglalták el a Hősök terét

  Vívók foglalták el a Hősök terét

  Olimpiai és világbajnokok, korosztályos válogatottak, és a legfiatalabbak részvételével, több mint ötszáz vívó népszerűsítette bemutatójával az egyik legsikeresebb magyar sportágat, a vívást a sportág világnapján.

 • Több mint 4,5 millió forint gyűlt össze a kerületnek

  Több mint 4,5 millió forint gyűlt össze a kerületnek

  Sokan látogattak ki a Richter Egészségváros XVI. kerületi rendezvényére, melyen a résztvevők az ingyenes szűrésekkel két és fél millió forintot gyűjtöttek össze, ami a Richter által felajánlott kétmilliós alapadománnyal kiegészülve 4,5 millió forintra nőtt.

 • Napraforgó START! Megálló

  Napraforgó START! Megálló

  Szeptember 1-jén új törvény által meghatározott feladattal bővül a kerületi Napraforgó Család és Gyermekjóléti Központ tevékenysége.

 • Bemutatjuk Magyarország jó hírét

  Bemutatjuk Magyarország jó hírét

  Kriszt László színházi rendező és koreográfus évtizedek óta lakik a kerületünkben. A Kazán István Kamaraszínház vezetője legutóbb az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban szervezett zenés estet, most pedig azt vette a fejébe, hogy előkészíti a Magyarország jó hírnevét elősegítő programsorozatot.