EUR: 321,49 Ft
CHF: 281,87 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Tatabánya

Modern tájékoztató táblák, megújuló buszvárók

Elkészült egy-egy buszváró a Hadsereg utcában, a Dózsa György út és a Madách Imre utca sarkán, a Táncsics Mihály úton, a felsőgallai Szabadság téren, valamint Dózsakertben a mentőállomásnál és a Bánki iskola mellett is. Ezzel egy időben elkezdődött az elektronikus utastájékoztatók tesztüzembe helyezése.

A nyár utolsó napjaiban üzemelik be a város különböző pontjain található készülékeket. Jelenleg a tesztelés zajlik, hogy minden felmerülő hibát ki tudjanak küszöbölni a szakemberek. Szeptembertől azonban már minden készülék élesben fog üzemelni. Megkezdték az új jegyautomaták kihelyezését is. A városban három helyen, a buszvégállomáson, a kormányhivatal mögötti buszfordulónál és a Szent Borbála Kórháznál lehet majd velük találkozni. A készülékek beüzemelése még zajlik, de szeptembertől már ezekből az automatákból is megválthatók lesznek az aktuális havi buszbérletek és menetjegyek.


A kihelyezett elektronikus tájékoztatókat jelenleg tesztelik, a nyár végétől üzemelnek majd

Az új váróhelyiségek kihelyezését, a megállóhelyek útszerkezetének javítását, valamint a szegély- és járdafelújításokat is magában foglaló komplex fejlesztésre a Modern Városok Program összesen 5,5 milliárd forintos keretösszege nyújt lehetőséget. Ebből az összegből a 42 új alacsony padlós, szóló, elektromos és csuklós busz beszerzésén és a buszmegállók megújításán túl lehetőség nyílt a legmodernebb informatikai megoldásokat is magában foglaló forgalomszervezési és utastájékoztatási rendszer kialakítására is. Az új tatabányai buszoknak új telephely épül az óvárosi erőmű szomszédságában található, hasznosításra váró területen. Az új telephely 42 autóbusz tárolására lesz alkalmas. Innen indulnak majd a járatok, itt történik a karbantartás, valamint a diszpécserszolgálat is itt lesz megtalálható. A közel 600 millió forintos beruházás szeptember végére készülhet el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.