EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Tatabánya

Modern tájékoztató táblák, megújuló buszvárók

Elkészült egy-egy buszváró a Hadsereg utcában, a Dózsa György út és a Madách Imre utca sarkán, a Táncsics Mihály úton, a felsőgallai Szabadság téren, valamint Dózsakertben a mentőállomásnál és a Bánki iskola mellett is. Ezzel egy időben elkezdődött az elektronikus utastájékoztatók tesztüzembe helyezése.

A nyár utolsó napjaiban üzemelik be a város különböző pontjain található készülékeket. Jelenleg a tesztelés zajlik, hogy minden felmerülő hibát ki tudjanak küszöbölni a szakemberek. Szeptembertől azonban már minden készülék élesben fog üzemelni. Megkezdték az új jegyautomaták kihelyezését is. A városban három helyen, a buszvégállomáson, a kormányhivatal mögötti buszfordulónál és a Szent Borbála Kórháznál lehet majd velük találkozni. A készülékek beüzemelése még zajlik, de szeptembertől már ezekből az automatákból is megválthatók lesznek az aktuális havi buszbérletek és menetjegyek.


A kihelyezett elektronikus tájékoztatókat jelenleg tesztelik, a nyár végétől üzemelnek majd

Az új váróhelyiségek kihelyezését, a megállóhelyek útszerkezetének javítását, valamint a szegély- és járdafelújításokat is magában foglaló komplex fejlesztésre a Modern Városok Program összesen 5,5 milliárd forintos keretösszege nyújt lehetőséget. Ebből az összegből a 42 új alacsony padlós, szóló, elektromos és csuklós busz beszerzésén és a buszmegállók megújításán túl lehetőség nyílt a legmodernebb informatikai megoldásokat is magában foglaló forgalomszervezési és utastájékoztatási rendszer kialakítására is. Az új tatabányai buszoknak új telephely épül az óvárosi erőmű szomszédságában található, hasznosításra váró területen. Az új telephely 42 autóbusz tárolására lesz alkalmas. Innen indulnak majd a járatok, itt történik a karbantartás, valamint a diszpécserszolgálat is itt lesz megtalálható. A közel 600 millió forintos beruházás szeptember végére készülhet el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.