EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,04 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Tatabánya

Modern tájékoztató táblák, megújuló buszvárók

Elkészült egy-egy buszváró a Hadsereg utcában, a Dózsa György út és a Madách Imre utca sarkán, a Táncsics Mihály úton, a felsőgallai Szabadság téren, valamint Dózsakertben a mentőállomásnál és a Bánki iskola mellett is. Ezzel egy időben elkezdődött az elektronikus utastájékoztatók tesztüzembe helyezése.

A nyár utolsó napjaiban üzemelik be a város különböző pontjain található készülékeket. Jelenleg a tesztelés zajlik, hogy minden felmerülő hibát ki tudjanak küszöbölni a szakemberek. Szeptembertől azonban már minden készülék élesben fog üzemelni. Megkezdték az új jegyautomaták kihelyezését is. A városban három helyen, a buszvégállomáson, a kormányhivatal mögötti buszfordulónál és a Szent Borbála Kórháznál lehet majd velük találkozni. A készülékek beüzemelése még zajlik, de szeptembertől már ezekből az automatákból is megválthatók lesznek az aktuális havi buszbérletek és menetjegyek.


A kihelyezett elektronikus tájékoztatókat jelenleg tesztelik, a nyár végétől üzemelnek majd

Az új váróhelyiségek kihelyezését, a megállóhelyek útszerkezetének javítását, valamint a szegély- és járdafelújításokat is magában foglaló komplex fejlesztésre a Modern Városok Program összesen 5,5 milliárd forintos keretösszege nyújt lehetőséget. Ebből az összegből a 42 új alacsony padlós, szóló, elektromos és csuklós busz beszerzésén és a buszmegállók megújításán túl lehetőség nyílt a legmodernebb informatikai megoldásokat is magában foglaló forgalomszervezési és utastájékoztatási rendszer kialakítására is. Az új tatabányai buszoknak új telephely épül az óvárosi erőmű szomszédságában található, hasznosításra váró területen. Az új telephely 42 autóbusz tárolására lesz alkalmas. Innen indulnak majd a járatok, itt történik a karbantartás, valamint a diszpécserszolgálat is itt lesz megtalálható. A közel 600 millió forintos beruházás szeptember végére készülhet el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.