2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Ózd

Montenegróban járták az ózdi Vadszilvák

Felejthetetlen élményekben volt részük a Vadszilvák Gyermek Néptánccsoport tagjainak, akik a napokban montenegrói fellépéseken vettek részt. A Bolyki Tamás Általános Iskolában 1998-ban alakult meg a Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti Iskola ózdi csoportja, amely rendszeres résztvevője a térségi rendezvényeknek, fesztiváloknak és szólótáncversenyeknek. A balkáni kirándulásról Elekné Holló Hilda, a csoport vezetője adott tájékoztatást.

A montenegrói fesztiválra jelentkezni kellett, és amikor azt elfogadták, küldtek egy meghívólevelet. Az egész éves jó munkának köszönhetően mertem jelentkezni, mert úgy gondoltam, ezek a gyerekek rengeteget dolgoznak, és ezért megérdemelnek egy bemutatkozást Montenegróban. Két éve gyűjtöttük rá a pénzt, mert az út közel másfél millió forintba került úgy, hogy a szállás és étkezés költségét a szülők állták.


Jótékonysági rendezvények is segítettek bennünket, mert kellett új viselet, és a fellépésekre szállító busz költsége is elég magas volt. Néhány szponzorunk pénzzel támogatott, így nem volt anyagi akadálya az utazásnak. A csoport így egy nemzetközi néptáncfesztiválon léphetett fel.

Fotó: Lokál
Táblával is tudatták a táncosok, honnan érkeztek

Először Sutomoréban, a tengerparton kialakított színpadon mutatkoztunk be 11 együttes társaságában. Két nap múlva  Petrovacban, a Hotel Palas teraszán mutattuk be repertoárunkat. Mindkét alkalommal menettánccal érkeztünk a szereplés helyszínére. Műsorunkban kalocsai, mezőföldi, nyírségi és dunántúli táncokat láthattak a nézők. Minkét helyen hatalmas sikert arattunk. Különösen megható volt, hogy többen magyarul gratuláltak a fellépés után. Az egyik szereplést követően egy horvát rendezvényszervező elkérte az elérhetőségemet, mert annyira tetszett neki a műsorunk.


Fotó: Lokál
A jó színvonalú előadás kiváltotta a szakma elismerését

Amikor nem volt fellépésünk, megismerkedtünk a környék nevezetességeivel. Kétszer voltunk hajókiránduláson, ami felejthetetlen élményt jelentett gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Huszonnégy órás utazás után értünk vissza Ózdra, kissé fáradtan, de mégis vidáman,. Itt ragadom meg az alkalmat, hogy megköszönjük mindenkinek, aki anyagilag vagy más módon támogatta a gyerekek külföldi szereplését.

Fotó: Lokál
 A megérdemelt külföldi út sok élménnyel járt

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.