EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Nyíregyháza

Munkácsy 50 – teljes a gyűjtemény

Még 2005-ben indult útjára a Pákh Imre gyűjteményében található Munkácsy-vándorkiállítás, amely a szentpétervári látogatókkal együtt több mint hárommillió érdeklődőt vonzott. Júniustól, a Múzeumok Éjszakájától nálunk is megtekinthető volt 30 festménye, mostanra pedig megérkezett a fennmaradó 20 kép is.

Az újabb festmények augusztus 20-a után kerültek a nagyközönség elé, és október 14-ig lesznek látogathatók. Nyíregyházáról Jászberénybe utazik a gyűjtemény, a közeljövő tervei között pedig Párizs és New York szerepel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.