2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Sport

Nadal szerint leáldozóban van a napjuk Federerrel

Leáldozóban van Roger Federer és Rafa Nadal napja. Ezt éppen a világelső spanyol teniszező mondta a US Openen, aki szerint hamarosan jönnek a trónkövetelők, élükön Alexander Zverevvel és Denis Shapovalovval.

(MTI/EPA/Martin Divisek)

Nadal ugyan nem akarta a legjobbakat megnevezni, de a fiatalok között sok rendkívüli tehetség akad, akik hamarosan a helyükre léphetnek.


– Egész egyszerűen jobbak lesznek, mint mi, ráadásul az idő is nekik dolgozik, mi csak öregszünk, ők pedig egyre jobban fejlődnek – nyilatkozta Nadal, hozzátéve: – Mi kivételesen szerencsések voltunk Rogerrel, hogy hosszú éveken át a dominálhattunk a legmagasabb szinten.

A 37 éves Federer 1999-ben szerepelt először Grand Slam-tornán, New Yorkban pedig már 74. alkalommal léphet pályára GS-torna főtábláján, 20-szor tornagyőztes is lett, míg a négy évvel fiatalabb Nadal 2003-ban, New Yorkban játszotta első GS- meccsét és 17-szer a végső győzelmet is megszerezte. Szóval lehet, hogy jönnek a fiatalok, de a két állócsillag még mindig uralja a pályákat, és a trónkövetelőknek még nagyon sokat kell dolgozniuk, hogy beérjék őket.

Kapcsolódó Cikkek