2019. január 24., csütörtök
Timót

Sport

Nadal szerint leáldozóban van a napjuk Federerrel

Leáldozóban van Roger Federer és Rafa Nadal napja. Ezt éppen a világelső spanyol teniszező mondta a US Openen, aki szerint hamarosan jönnek a trónkövetelők, élükön Alexander Zverevvel és Denis Shapovalovval.

(MTI/EPA/Martin Divisek)

Nadal ugyan nem akarta a legjobbakat megnevezni, de a fiatalok között sok rendkívüli tehetség akad, akik hamarosan a helyükre léphetnek.


– Egész egyszerűen jobbak lesznek, mint mi, ráadásul az idő is nekik dolgozik, mi csak öregszünk, ők pedig egyre jobban fejlődnek – nyilatkozta Nadal, hozzátéve: – Mi kivételesen szerencsések voltunk Rogerrel, hogy hosszú éveken át a dominálhattunk a legmagasabb szinten.

A 37 éves Federer 1999-ben szerepelt először Grand Slam-tornán, New Yorkban pedig már 74. alkalommal léphet pályára GS-torna főtábláján, 20-szor tornagyőztes is lett, míg a négy évvel fiatalabb Nadal 2003-ban, New Yorkban játszotta első GS- meccsét és 17-szer a végső győzelmet is megszerezte. Szóval lehet, hogy jönnek a fiatalok, de a két állócsillag még mindig uralja a pályákat, és a trónkövetelőknek még nagyon sokat kell dolgozniuk, hogy beérjék őket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tarol a Real Madrid, egyértelműen vezeti a “pénzligát”

  Tarol a Real Madrid, egyértelműen vezeti a “pénzligát”

  Már nem az előző két évben első Manchester United, hanem a Real Madrid vezeti a “pénzligát” – derül ki a Deloitte könyvvizsgáló cég által készített jelentésből, amely a világ futballklubjait a bevételeik alapján rangsorolta.

 • Neymar megsérült a műtött lábán

  Neymar megsérült a műtött lábán

  Megsérült Neymar a labdarúgó Francia Kupa szerdai mérkőzésén, a Paris Saint-Germain brazil sztárjának aláfordult a korábban műtött jobb bokája.

 • Sportolni télen is lehet!

  Sportolni télen is lehet!

  Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója szerint Magyarországon már nem csupán egy kiváltságos réteg űzi a téli sportokat, hanem egyre többen.