EUR: 322,76 Ft
CHF: 285,76 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Zalaegerszeg

Nagy a kereslet, kicsi a kínálat

Megkezdődött a roham az albérletekért, a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése után gyorsan elkeltek a helyek. Egy zalaegerszegi ingatlaniroda kínálatában csupán egy kiadó lakás volt ottjártunkkor, ám a magánhirdetésekre is hamar van jelentkező. Egy 63 négyzetméteres, Landorhegyi 1+2 félszobás lakásbérleti díja 68 ezer forint + rezsi, ami három főre elosztva is nagy terhet ró havonta a diákokra. A megyeszékhelyen jelenleg 60–160 ezer forint között van a kiadó ingatlanok ára. Mindez függ az albérletek felszereltségétől, felújítási szintjétől, elhelyezkedésétől, illetve a közös költség nagyságától. Azok számára, akik ezt nem tudják vállalni, a kollégium költséghatékonyabb megoldás, ezért sokan élnek ezzel a lehetőséggel. A BGE Zalaegerszegi Gazdálkodási Karán, több mint 200 főt tudnak fogadni, ahol büfé, konditerem is várja a hallgatókat. Itt húsz-, harmincezer forintot kell fizetni havonta, de szociális, tanulmányi előmeneteli jogcímeken egyéb kedvezményeket is igénybe lehet venni. Jelentkezni augusztus 10-éig lehet a BGE honlapján, az elbírálás időpontja várhatóan augusztus 13-a. Fontos tudni, hogy a kar hallgatóin kívül a többi felsőoktatási intézményből is várják a fiatalokat.

 

Egy kiadó lakás

Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar-Zalaegerszeg-kollégiuma konyha

BGF-Gk Kollégium

A kollégiumi szobák kényelmesek

200 hallgatót tud fogadni a kollégium de már csak augusztus 10 -ig lehet jelentkezni

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.