EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Zalaegerszeg

Nagy a kereslet, kicsi a kínálat

Megkezdődött a roham az albérletekért, a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése után gyorsan elkeltek a helyek. Egy zalaegerszegi ingatlaniroda kínálatában csupán egy kiadó lakás volt ottjártunkkor, ám a magánhirdetésekre is hamar van jelentkező. Egy 63 négyzetméteres, Landorhegyi 1+2 félszobás lakásbérleti díja 68 ezer forint + rezsi, ami három főre elosztva is nagy terhet ró havonta a diákokra. A megyeszékhelyen jelenleg 60–160 ezer forint között van a kiadó ingatlanok ára. Mindez függ az albérletek felszereltségétől, felújítási szintjétől, elhelyezkedésétől, illetve a közös költség nagyságától. Azok számára, akik ezt nem tudják vállalni, a kollégium költséghatékonyabb megoldás, ezért sokan élnek ezzel a lehetőséggel. A BGE Zalaegerszegi Gazdálkodási Karán, több mint 200 főt tudnak fogadni, ahol büfé, konditerem is várja a hallgatókat. Itt húsz-, harmincezer forintot kell fizetni havonta, de szociális, tanulmányi előmeneteli jogcímeken egyéb kedvezményeket is igénybe lehet venni. Jelentkezni augusztus 10-éig lehet a BGE honlapján, az elbírálás időpontja várhatóan augusztus 13-a. Fontos tudni, hogy a kar hallgatóin kívül a többi felsőoktatási intézményből is várják a fiatalokat.

 

Egy kiadó lakás

Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar-Zalaegerszeg-kollégiuma konyha

BGF-Gk Kollégium

A kollégiumi szobák kényelmesek

200 hallgatót tud fogadni a kollégium de már csak augusztus 10 -ig lehet jelentkezni

Kapcsolódó Cikkek

  • Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

    Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

    Harmincnégy színház részvételével, mintegy 200 programmal várja az érdeklődőket szombaton a Színházak Éjszakája. A teátrumok nem csak előadásokkal készülnek, hanem kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és számos egyéb programon is részt lehet venni.

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.