EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,25 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Budapest XIII.kerület

Nagytakarítás faltól falig

Teljes egészében megtisztítják a járdákat, járdaszegélyeket és a zöldfelületeket a hulladékoktól és a guruló szeméttől (Fotó: budapest13.hu)

Elkezdődött a kerületben a Faltól falig elnevezésű program, amelynek keretében teljes egészében megtisztítják a járdákat, járdaszegélyeket, a zöldfelületeket a hulladékoktól és a guruló szeméttől.

Összegyűjtik a kerületi közterületekre illegálisan került hulladékokat is. Mint a tájékoztatásból kiderült, évente négy alkalommal szervezik meg a kerületben a köztisztasági akciót – ezzel is segítve az ingatlantulajdonosokat (társasházakat, intézményeket és vállalkozásokat) a jogszabályban előírt közterületi takarítási feladataik teljesítésében.

A társasházak előtti járdaszakaszok takarítása azonban továbbra is a lakóközösségek kötelezettsége; az önkormányzat segíti a társasházak jogszabályban foglalt feladatának teljesítését, de nem vállalja át. A köztisztasági akcióval egy időben zajlik a fasori kaszálások idei negyedik köre is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.

 • Eifert-képek Újpesten

  Eifert-képek Újpesten

  Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.