EUR: 323,71 Ft
CHF: 287,60 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Budapest XIII.kerület

Nagytakarítás faltól falig

Teljes egészében megtisztítják a járdákat, járdaszegélyeket és a zöldfelületeket a hulladékoktól és a guruló szeméttől (Fotó: budapest13.hu)

Elkezdődött a kerületben a Faltól falig elnevezésű program, amelynek keretében teljes egészében megtisztítják a járdákat, járdaszegélyeket, a zöldfelületeket a hulladékoktól és a guruló szeméttől.

Összegyűjtik a kerületi közterületekre illegálisan került hulladékokat is. Mint a tájékoztatásból kiderült, évente négy alkalommal szervezik meg a kerületben a köztisztasági akciót – ezzel is segítve az ingatlantulajdonosokat (társasházakat, intézményeket és vállalkozásokat) a jogszabályban előírt közterületi takarítási feladataik teljesítésében.

A társasházak előtti járdaszakaszok takarítása azonban továbbra is a lakóközösségek kötelezettsége; az önkormányzat segíti a társasházak jogszabályban foglalt feladatának teljesítését, de nem vállalja át. A köztisztasági akcióval egy időben zajlik a fasori kaszálások idei negyedik köre is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vívók foglalták el a Hősök terét

  Vívók foglalták el a Hősök terét

  Olimpiai és világbajnokok, korosztályos válogatottak, és a legfiatalabbak részvételével, több mint ötszáz vívó népszerűsítette bemutatójával az egyik legsikeresebb magyar sportágat, a vívást a sportág világnapján.

 • Több mint 4,5 millió forint gyűlt össze a kerületnek

  Több mint 4,5 millió forint gyűlt össze a kerületnek

  Sokan látogattak ki a Richter Egészségváros XVI. kerületi rendezvényére, melyen a résztvevők az ingyenes szűrésekkel két és fél millió forintot gyűjtöttek össze, ami a Richter által felajánlott kétmilliós alapadománnyal kiegészülve 4,5 millió forintra nőtt.

 • Napraforgó START! Megálló

  Napraforgó START! Megálló

  Szeptember 1-jén új törvény által meghatározott feladattal bővül a kerületi Napraforgó Család és Gyermekjóléti Központ tevékenysége.

 • Bemutatjuk Magyarország jó hírét

  Bemutatjuk Magyarország jó hírét

  Kriszt László színházi rendező és koreográfus évtizedek óta lakik a kerületünkben. A Kazán István Kamaraszínház vezetője legutóbb az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban szervezett zenés estet, most pedig azt vette a fejébe, hogy előkészíti a Magyarország jó hírnevét elősegítő programsorozatot.