EUR: 323,76 Ft
CHF: 287,61 Ft
2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Pécs

Napelemmel működik Pécs legokosabb padja

Elegáns és remekül illeszkedik környezetébe, optimalizálja saját energiafelhasználását, világítást, mobiltelefon-töltést és internetkapcsolatot biztosít a felhasználók számára. Ez a pécsi okospad, amely mostantól főként az egyetemisták hétköznapjait segíti. 

Beépített érzékelőivel képes adatokat gyűjteni a kihasználtságról és a környezeti körülményekről. A 800 kilogrammig terhelhető acélvázas konstrukció a legzordabb időjárási körülményeknek is ellenáll, tűzbiztos, és bármikor könnyen újrapolírozható.


A padot a horvát származású Ivan Mrvoš tervezte

Az okospad egy független felhasználású, vezeték nélküli készüléktöltővel és két smart USB-csatlakozóval rendelkezik, amelyek gyors töltést tesznek lehetővé a mobilkészülékek részére, emellett pedig biztonságosak az akkumulátorok számára. A 4G-s router segítségével az internetkapcsolat a pad négyméteres körzetében elérhető.

A padot a horvát származású Ivan Mrvoš tervezte. A Steora pad egyik nagy erénye a mobilitás, tetszés szerinti helyre telepíthető, más speciális infrastruktúra, gépesítés vagy kábelezés kiépítése nélkül.

– Az első okospad az egyetem Ifjúság úti bejáratánál kapott helyet, nem véletlenül, hiszen itt működnek a legnagyobb létszámmal és legszélesebb képzési portfólióval rendelkező karok. Minden bizonnyal szeretni és használni fogják a hallgatók, hiszen amellett, hogy környezetkímélő innováció, a diákok kényelmét, igényeit szolgálja – monda el Berkes György műszaki igazgató.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.