EUR: 323,54 Ft
CHF: 286,14 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Pécs

Napi jótett: Orfűn meglágyította a forróság a szíveket

Az internet népe rendkívül hálás tud lenni, ha valami olyat lát vagy hall, ami kicsit is eltér a megszokottól, persze pozitív irányba. Ez ebben az esetben is így volt a pécsiek kedvenc kirándulóhelyén, Orfűn.

Történt ugyanis, hogy valaki nem lezárta a magánstégjét, hanem megnyitotta a fürdőzni vágyók előtt. Erre pedig egy arra járó fel is figyelt, és azonnal posztolta ezzel a szöveggel:


„Aki ismeri az orfűi »stéghelyzetet«, az tudja, hogy jellemzően tüskével, csapóajtóval, szögesdróttal, várfallal, ágyúval és minden egyéb változatos módon akadályozzák a stégek tulajdonosai, hogy más is élvezni tudja magántulajdonukat, és esetleg elheverjen a napon vagy megmártózzon a vízben egy létra segítségével.”

A fotó készítője, aki a stéget ingyen és bérmentve használta, még ennyit fűzött a sztorihoz: „Példaértékű kezdeményezés, remélem, legalább pár darab erejéig ragályos lesz.”

A poszt célja pedig nem volt más, mint az, hogy a fürdőző megtalálja a stég tulajdonosát és megköszönje neki a kedvességét!

„Vigyáztunk rá, szemetet nem hagytunk, reméljük, más is hasonlóan tesz, ha már valaki ennyire jófej volt. Mi jól éreztük magunkat, köszönet érte!”

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.