2019. július 19., péntek
Emília

Sport

Négy év börtönbüntetésre ítélték a FIFA korábbi elnökét

Négy év börtönbüntetésre ítélte a New York-i szövetségi bíróság José Maria Marint, a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) korábbi elnökét.

A 86 éves korábbi sportvezetőt – aki 2012 márciusa és 2015 áprilisa között vezette a CBF-et – azzal vádolták, hogy hivatali ideje alatt pénzt fogadott el értékes marketing- és közvetítési jogokért cserébe.


A vádlók tízéves börtönbüntetést kértek Marinra, az ítélőtábla szerdán a korábbi politikus életkorát és egészségi állapotát is figyelembe véve hozott döntést.

Tavaly év végén egy másik korábbi tisztviselőt, a paraguayi Juan Angel Napoutot is elítélték hasonló ügyben.

A FIFA-ban 2015-ben robbant ki komoly korrupciós botrány, ennek részeként amerikai ügyészek 42 személyt vádoltak meg, és több magas rangú vezetőt letartóztattak. Az érintettek közül már 24-en tettek beismerő vallomást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.

 • Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  A magyar csapat a 12. helyen bejutott a döntőbe a szinkronúszók szabad kombinációs versenyszámában a kvangdzsui világbajnokságon. A 15 együttest felvonultató kvalifikációban az Apáthy Anna, Dávid Janka, Farkas Dóra, Gács Boglárka, Gerstenkorn Mira, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Péntek Lili Hajnal, Szabó Anna, Teravágimov Virág összeállítású együttes 77,4000 pontot kapott a gyakorlatára.