2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Külföld

Negyven év után került vissza gazdájához egy ellopott szörfdeszka

Negyven év után került vissza eredeti tulajdonosához egy ellopott szörfdeszka Ausztráliában.

Peter Gilson az 1970-es évek végén kapta ajándékba a deszkát édesanyjától, aki titokban spórolta össze a pénzt, hogy megvehesse fiának a drága sporteszközt. Az Új-Dél-Wales állambeli Newcastle-ben élő család garázsából azonban alig egy évvel később ellopták a deszkát.


“Őszintén szólva, akkoriban, gyerekfejjel nem sokat foglalkoztam a dologgal, csak ahogy teltek az évek, döbbentem rá, hogy az anyám mekkora áldozatot hozott azért, hogy megvegye nekem” – idézte a férfit az ABC ausztrál közszolgálati műsorszolgáltató.

Gilson, aki ma már régi szörfdeszkák helyreállításával foglalkozik, az internetet böngészve ismerte fel egy fotón egykori saját deszkáját, amelynek egyedi lovas ábrája keltette fel a figyelmét. A deszkát egy szörfös emléktárgyakat őrző nyugat-ausztráliai múzeumban fotózták le.

A férfi kapcsolatba lépett a múzeum tulajdonosaival és egy régi fényképpel bizonyította, hogy mit is jelent számára az eszköz, így ingyen visszakapta a szörfdeszkát.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Pusztító Florence

  A nap képe: Pusztító Florence

  Emelkedett az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma, közben Észak-Karolinán tornádók söpörtek végig.

 • Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

  Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

  Több, mit 7500 New Orleans-i ügyfelet kapcsolt le az áramellátásról egy kóbor macska, amikor az bejutott a szolgáltató telephelyére. Az áramszünet leginkább a város üzleti negyedét és néhány szomszédos környéket érintett, a közüzemi szolgáltató pedig egyelőre nem jött rá, hogy a cica mégis hogyan tudta megkerülni az állomás biztonsági eszközöket.

 • Eső tette milliárdossá a kertészkedő férfit

  Eső tette milliárdossá a kertészkedő férfit

  A virginiai Amelia Courthouse-ban élő Charles Martin azt állítja, hogy egy nyári égszakadásnak köszönheti, hogy kőgazdag lett. A mázlista férfi ugyanis azt állítja, hogy miután hazatért a munkából, nekilátott levágni a füvet háza körül, ám egy hirtelen jött eső keresztül húzta számításait.