2018. november 14., szerda
Aliz

Belföld

Negyvenkét migráns próbált Magyarországra jutni egy kamionban

Negyvenkét migráns próbált Magyarországra jutni a Nagylak-Csanádpalota határátkelőhelyen egy török rendszámú kamionban – tájékoztatott szerdán a román határrendészet.

Az intézmény honlapján publikált közlemény szerint az ázsiai bevándorlók kedden hajnalban próbálták illegálisan átlépni a határt, egy olyan teherautó rakterében, amely – az iratok szerint – gépkocsikba való szűrőket szállított Törökországból Németországba. A 45 éves török autóvezető azt mondta, hogy nem tudott a járművében utazó bevándorlókról.


A határrendészek kockázatelemzés alapján rendelték el a gépkocsi alapos átvizsgálását. Az utasok között 18 férfi, 8 nő és 16 kiskorú volt. Az előzetes vizsgálatok értelmében iraki, palesztin és szíriai állampolgárokról van szó, akik korábban menedéket kértek Romániában. Valamennyien úgy nyilatkoztak, hogy Nyugat-Európába szerettek volna jutni. A kamionsofőr ellen embercsempészet, a migránsok ellen pedig tiltott határátlépés gyanújával indult vizsgálat.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Egy kutatás szerint a cukorbetegek fele méri naponta vércukorszintjét

    Egy kutatás szerint a cukorbetegek fele méri naponta vércukorszintjét

    A cukorbetegek kétharmada gondolja úgy, hogy egészségesebben étkezik, mióta kiderült betegsége, az orvos javasolta szénhidrát-diétát azonban csak a betegek fele tartja, és ugyancsak a betegek fele méri naponta vércukorszintjét – derült ki a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft.

  • Nőttek a befizetések az önkéntes pénztárakban

    Nőttek a befizetések az önkéntes pénztárakban

    A tagok bizalma továbbra is töretlen az önkéntes pénztárakban, amit mutat, hogy a harmadik negyedévben is nőttek a befizetések az előző év azonos időszakához képest – mondta Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (Pénztárszövetség) elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.