EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Külföld

Nem a kártérítés rendítheti meg az összeomlott genovai híd üzemeltetőjét

Nem a cég által felajánlott félmilliárd eurós (161,5 milliárd forint) kártérítés, hanem koncessziójának elvesztése rengetheti meg annak a társaságnak a pozícióit, amely a leomlott olasz autópálya-hidat is üzemeltette – vélekedett az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában Regős Gábor, a Századvég vezető közgazdásza.

Mint mondta, ez az összeg a cég tavalyi profitjának a fele. Megemlítette, hogy Olaszországban drága a sztrádahasználat.


Elmondta, hogy két nagy társaság üzemelteti az olasz autópályák háromnegyedét, az érintett vállalkozás ezek egyike.

Felhívta a figyelmet arra is: komoly pluszkiadásokat hozhat a cégnek, ha a tragédia után szigorítják az ellenőrzéseket, ráadásul ez az intézkedés nem az olasz kormányzatnak, hanem az üzemeltetőnek jelent majd további költséget.

Kapcsolódó Cikkek

  • Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Ismét egymásnak estek a képviselők Srí Lankán pénteken, miután a parlament újfent megvonta bizalmát az államfő által október végén sebtében kinevezett Mahinde Radzsapaksze miniszterelnöktől és kormányától az ellenzék által kezdeményezett bizalmatlansági indítvány eredményeképpen.

  • Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Kortárs művész esetében aukciós rekordot jelentő 90,3 millió dollárért (25,5 milliárd forint) cserélt gazdát a britek egyik leghíresebb művészeként számon tartott David Hockney egy festménye a Christie’s aukciósház csütörtök esti licitjén New Yorkban.