EUR: 333,42 Ft
CHF: 303,57 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Érd

Nem csak szórakozás

Nem egyszerű szülői feladat a nyári szünidőre olyan elfoglaltságot találni a gyerekeknek, amely szórakoztató, érdekes és egyúttal tartalmas, hasznos is. A Logiscool nyári élménytáborai több más mellett ilyen programokat ígérnek – és nem csak ígérnek, hiszen immár ötödik éve szerveznek tematikus táborokat országszerte, így Érden is.

A nyári szünidő kezdetétől tartanak Érden a Logiscool Élményalapú Programozó Iskola tematikus táborai, amelyekben félnapos programok keretében ismertetik meg a hat-tizennyolc éves táborozókat a digitális világ érdekes témáival. Lelkes egyetemista oktatók segítő közreműködésével például elkészíthetik első saját számítógépes játékukat, vagy különböző robotokat programozhatnak, de a videóvágás és a honlapkészítés alapjaival is megismerkedhetnek.


A gyerekek elkészíthetik első saját számítógépes játékukat

A kisebb diákok számára természetesen játékosabb programokat kínálnak, a háromdimenziós játékoktól a legóprogramozásig.

A táborokban az évközi programozókurzusokhoz hasonlóan nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a diákok játszva, élményszerűen tanuljanak meg programozni, elsajátítva a logikus, algoritmikus gondolkodás alapjait. A tananyagot folyamatosan fejlesztik – például idén jó néhány új tematikájú tábor közül választhattak a gyerekek és a szülők.


A résztvevőknek lehetőségük van játszani vízben és szárazon is.

A tábori programok közül nem hiányoznak a különféle szabadtéri játékos és sportfoglalkozások sem, amelyeket pedagógusok vezetnek.

A Logiscool vezetői hangsúlyozzák, hogy az élménytáborokat nem csak a kikapcsolódás, a szórakozás és a játszva tanulás miatt érdemes kipróbálni. Kiváló lehetőség ez azoknak is, akik eddig még nem jártak hasonló kurzusra, de érdekli őket a programozás, ugyanis megismerkedhetnek az élményalapú programozóiskola sajátos, egyedi módszertanával, oktatóival, a foglalkozások vidám hangulatával. Ez a megismerkedés azért lehet hasznos, mert érdeklődés esetén mindezekkel később, az iskola szeptemberben induló programozó- és robotikakurzusain is találkozhatnak.

A táborban a gyerekek megismerkedhetnek az élményalapú programozó iskola sajátos, egyedi módszertanával, oktatóival, a foglalkozások vidám hangulatával
Fotók: www.logiscool.com/hu/school/erd

A foglalkozások kis létszámú csoportokban zajlanak, nyolc-tizenkét gyerekkel egy-egy tábori csoportban. Most rövid pihenőt tartanak, folytatás augusztus 21-én, befejezés pedig a nyári szünet végén, augusztus 31-én lesz. Jelentkezés és további információk a Logiscool weboldalán: https://www.logiscool.com/hu/school/erd.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.