EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Érd

Nem csak szórakozás

Nem egyszerű szülői feladat a nyári szünidőre olyan elfoglaltságot találni a gyerekeknek, amely szórakoztató, érdekes és egyúttal tartalmas, hasznos is. A Logiscool nyári élménytáborai több más mellett ilyen programokat ígérnek – és nem csak ígérnek, hiszen immár ötödik éve szerveznek tematikus táborokat országszerte, így Érden is.

A nyári szünidő kezdetétől tartanak Érden a Logiscool Élményalapú Programozó Iskola tematikus táborai, amelyekben félnapos programok keretében ismertetik meg a hat-tizennyolc éves táborozókat a digitális világ érdekes témáival. Lelkes egyetemista oktatók segítő közreműködésével például elkészíthetik első saját számítógépes játékukat, vagy különböző robotokat programozhatnak, de a videóvágás és a honlapkészítés alapjaival is megismerkedhetnek.


A gyerekek elkészíthetik első saját számítógépes játékukat

A kisebb diákok számára természetesen játékosabb programokat kínálnak, a háromdimenziós játékoktól a legóprogramozásig.

A táborokban az évközi programozókurzusokhoz hasonlóan nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a diákok játszva, élményszerűen tanuljanak meg programozni, elsajátítva a logikus, algoritmikus gondolkodás alapjait. A tananyagot folyamatosan fejlesztik – például idén jó néhány új tematikájú tábor közül választhattak a gyerekek és a szülők.


A résztvevőknek lehetőségük van játszani vízben és szárazon is.

A tábori programok közül nem hiányoznak a különféle szabadtéri játékos és sportfoglalkozások sem, amelyeket pedagógusok vezetnek.

A Logiscool vezetői hangsúlyozzák, hogy az élménytáborokat nem csak a kikapcsolódás, a szórakozás és a játszva tanulás miatt érdemes kipróbálni. Kiváló lehetőség ez azoknak is, akik eddig még nem jártak hasonló kurzusra, de érdekli őket a programozás, ugyanis megismerkedhetnek az élményalapú programozóiskola sajátos, egyedi módszertanával, oktatóival, a foglalkozások vidám hangulatával. Ez a megismerkedés azért lehet hasznos, mert érdeklődés esetén mindezekkel később, az iskola szeptemberben induló programozó- és robotikakurzusain is találkozhatnak.

A táborban a gyerekek megismerkedhetnek az élményalapú programozó iskola sajátos, egyedi módszertanával, oktatóival, a foglalkozások vidám hangulatával
Fotók: www.logiscool.com/hu/school/erd

A foglalkozások kis létszámú csoportokban zajlanak, nyolc-tizenkét gyerekkel egy-egy tábori csoportban. Most rövid pihenőt tartanak, folytatás augusztus 21-én, befejezés pedig a nyári szünet végén, augusztus 31-én lesz. Jelentkezés és további információk a Logiscool weboldalán: https://www.logiscool.com/hu/school/erd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.