EUR: 321,99 Ft
CHF: 285,28 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Érd

Nem csak szórakozás

Nem egyszerű szülői feladat a nyári szünidőre olyan elfoglaltságot találni a gyerekeknek, amely szórakoztató, érdekes és egyúttal tartalmas, hasznos is. A Logiscool nyári élménytáborai több más mellett ilyen programokat ígérnek – és nem csak ígérnek, hiszen immár ötödik éve szerveznek tematikus táborokat országszerte, így Érden is.

A nyári szünidő kezdetétől tartanak Érden a Logiscool Élményalapú Programozó Iskola tematikus táborai, amelyekben félnapos programok keretében ismertetik meg a hat-tizennyolc éves táborozókat a digitális világ érdekes témáival. Lelkes egyetemista oktatók segítő közreműködésével például elkészíthetik első saját számítógépes játékukat, vagy különböző robotokat programozhatnak, de a videóvágás és a honlapkészítés alapjaival is megismerkedhetnek.


A gyerekek elkészíthetik első saját számítógépes játékukat

A kisebb diákok számára természetesen játékosabb programokat kínálnak, a háromdimenziós játékoktól a legóprogramozásig.

A táborokban az évközi programozókurzusokhoz hasonlóan nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a diákok játszva, élményszerűen tanuljanak meg programozni, elsajátítva a logikus, algoritmikus gondolkodás alapjait. A tananyagot folyamatosan fejlesztik – például idén jó néhány új tematikájú tábor közül választhattak a gyerekek és a szülők.


A résztvevőknek lehetőségük van játszani vízben és szárazon is.

A tábori programok közül nem hiányoznak a különféle szabadtéri játékos és sportfoglalkozások sem, amelyeket pedagógusok vezetnek.

A Logiscool vezetői hangsúlyozzák, hogy az élménytáborokat nem csak a kikapcsolódás, a szórakozás és a játszva tanulás miatt érdemes kipróbálni. Kiváló lehetőség ez azoknak is, akik eddig még nem jártak hasonló kurzusra, de érdekli őket a programozás, ugyanis megismerkedhetnek az élményalapú programozóiskola sajátos, egyedi módszertanával, oktatóival, a foglalkozások vidám hangulatával. Ez a megismerkedés azért lehet hasznos, mert érdeklődés esetén mindezekkel később, az iskola szeptemberben induló programozó- és robotikakurzusain is találkozhatnak.

A táborban a gyerekek megismerkedhetnek az élményalapú programozó iskola sajátos, egyedi módszertanával, oktatóival, a foglalkozások vidám hangulatával
Fotók: www.logiscool.com/hu/school/erd

A foglalkozások kis létszámú csoportokban zajlanak, nyolc-tizenkét gyerekkel egy-egy tábori csoportban. Most rövid pihenőt tartanak, folytatás augusztus 21-én, befejezés pedig a nyári szünet végén, augusztus 31-én lesz. Jelentkezés és további információk a Logiscool weboldalán: https://www.logiscool.com/hu/school/erd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.