EUR: 323,71 Ft
CHF: 287,60 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Nagykanizsa

Nem lehet elég korán…

A forró nyári napokban kevesen gondolnak kéményeik ellenőrzésére, ingatlanjuk füstelvezető rendszerének karbantartására, azonban érdemes akár már most elvégeztetni a munkát, hogy ne maradjon az utolsó pillanatra. Erről is beszélt a Lokál Extrának Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A társasházakba a kéményseprők hívás nélkül kimennek, a lakóknak a vizsgálatért nem kell fizetniük, kivéve, ha valamelyik lakás egyben egy vállalkozás bejelentett telephelye is, fogalmazott a főhadnagy. A szolgáltatás szintén ingyenes a családi házban élőknek, de ebben az esetben szükség van időpontfoglalásra.


– Aki az online ügyintézést választja, a kemenysepres.hu honlapon előre megadhat két-három számára megfelelő napot, a kéményseprők pedig telefonon felveszik a kapcsolatot az ügyféllel, és közösen megállapodnak az ellenőrzés pontos idejéről – mondta Cseresnyés Dániel, hozzátéve: a katasztrófavédelem kötelékébe tartozó szakemberek gyakran tájékoztató levelekkel járják végig a településeket, és ilyenkor az azonnali ellenőrzésre is lehetőséget biztosítanak. – A kéményseprők célja a füstelvezető épségének, valamint a fűtésrendszer biztonságos működésének vizsgálata, az esetleges problémák kiszűrése, a balesetetek megelőzése, de semmiképpen sem a bírságolás. Ha problémát tárnak fel, fontos, hogy mindenki a saját érdekében mihamarabb intézkedjen a javításról.

A katasztrófavédelem szakembereit már az autójukról is meg lehet ismerni… (Fotó: BM OKF/Jóri András)

Már csak ezért is ajánlott a nyári, kora őszi ellenőrzés, hiszen ebben az esetben a fűtési szezon kezdetéig még bármilyen meghibásodás orvosolható. Lényeges az is, tette hozzá Cseresznyés Dániel, hogy a katasztrófavédelem kéményseprői készpénzt nem kezelhetnek, nem fogadhatnak el. Végeznek ugyan díjköteles munkákat, azonban ezeket előre, írásban kell megrendelni, majd a feladat elvégzése után, számla ellenében, átutalással kifizetni. Ha tehát valaki kéményseprőnek adja ki magát és pénzt kér, tanácsos a rendőrségtől segítséget kérni, mert ez esetben nem a katasztrófavédelem munkatársa érkezett, hanem valószínűleg egy csaló.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.