2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Győr

Nem sokat hezitált a másodedző

A 2018/2019-es szezontól Danyi Gábor mellett a másodedzői posztot tölti be a Győri Audi ETO KC kispadján Zdravko Zovko. Ismerjük meg jobban a szakembert a csapat honlapjának adott interjújából.

– Mi ösztönözte, hogy elvállalja a másodedzői posztot? Hiszen eddig elsősorban vezetőedzői szerepben láthattuk.
– Ez mindig különleges, ha a vezetőedzői és a másodedzői szerepeket vizsgáljuk. Ha megfigyeljük más sportágakban – mint például a kosárlabdában vagy a jégkorongban –, általában fiatal vezetőedzők vannak, a másodedzői posztot pedig idősebb, rutinosabb személy tölti be. Úgy gondolom, ez jó munkamegosztás, hiszen a „háttérből” több mindent észrevesz, megfigyel az ember és hasznos tanácsokkal tudja ellátni kollégáját. Így én is erre törekszem a Gáborral való közös munkánk során. Visszatérve a kérdésre, nem sokat hezitáltam, hogy igent mondjak, hiszen számomra a kézilabdapálya, a csarnok, az edzések és a mérkőzések az a közeg, ahol jól érzem magam, s örülök, hogy ezt a Győri Audi ETO KC szolgálatában tehetem az idei szezontól.


Zdravko Zovko az ETO edzésén épp a holland klasszisnak, Grootnak magyaráz
Fotó: gyorietokc.hu

– Van különbség a női és férficsapatok között edzői szemmel nézve?
– Voltam női és férficsapatok trénere is jó pár évig, akár válogatottat, akár klubcsapatot nézünk. Azonban olyan számottevő különbséget nem tudnék említeni, ami minden kontextusban megállja a helyét. A kézilabda az kézilabda, persze a férfiak játéka gyorsabb, dinamikusabb. Azonban ha visszagondolunk a Győri Audi ETO KC–Vardar Szkopje tavalyi BL-döntőjére, küzdelemben ott sem volt hiány – felért egy férfimérkőzés tempójával az a nívós találkozó. Amit esetleg mégis kiemelnék, az a női mezőny szorgalma és alázatos edzésmunkája, ami jócskán megkönnyíti a mindennapi munkát, ugyanis akarnak, küzdenek, motiváltak.

– Hogy érzi magát Győrben?
– Nagyon jól! Úgy gondolom, Győrben az infrastruktúrától a szervezettségen vagy akár a felszereltségen keresztül minden adott a legmagasabb célok eléréséhez. Természetesen mi is ennek megfelelően végezzük a munkánkat, bízunk benne, hogy minél nagyobb sikerrel.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.