EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Érd

Nem szűnik a kánikula

Bár néhány fotó zápor nagy ritkán átvonul a térségen, alapvetően tartósnak tűnik a hőség, nem csillapodik a kánikula. Születtek is különféle reagálások hatásköri szintektől, lehetőségektől függően a hőhullám okozta kellemetlenségek enyhítésére.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elsősorban olyan szociális és egészségügyi intézkedéseket rendelt el, amelyek az emberek biztonságát szolgálják. Egyebek mellett diszpécserszolgálat kezdte meg a működését, amely a klimatizált helyiségek, vízosztó pontok, párakapuk, ivókutak elhelyezkedéséről nyújt friss információkat az érdeklődőknek. Azt is elrendelték, hogy a rászorulókat és a hajléktalanokat bármelyik szociális intézménynek be kell fogadnia.


Akik Érden a kánikulában frissülésre, gyors felüdülésre vágynak, behúzódhatnak a városközpontban található légkondicionált üzletekbe, közintézményekbe, bankokba, néhány helyen ivóvíz-automata is található. Népszerű „menedékhely” például a járókelők között a Magyar Földrajzi Múzeum. A hűsölni vágyók igénybe vehetik a Polgármesteri Hivatal és a Polgárok Háza közösségi tereit is, ahol friss vízhez juthatnak.

Az érdi Fidelitas-csoport pedig úgy döntött: saját eszközeivel közreműködik a hosszú ideje tartó hőség kellemetlen hatásainak enyhítésében.


Több bevásárlókocsiban fért csak el az ötszáz palack

Egyszerű, de hatékony módszert választottak: kiegészülve a tárnoki és a biatorbágyi Fidelitas-elnökkel a hatfős csapat ásványvizet kínált Érd belvárosában.

Az aluljáróból kijövő autósok örömmel fogadták a hűsítőt

Összesen 500 palack vizet osztottak ki

Jutott a vízből az autóbusz vezetőjének is  Fotók: [email protected]

Ötszáz félliteres palack ásványvizet osztottak ki járókelőknek, autósoknak – akik természetesen örömmel fogadták a frissítőt a fiataloktól. Riebel Zsófia, az érdi Fidelitas elnöke azt is elmondta, hogy minden bizonnyal lesz még hasonló akciójuk, amennyiben nem csökken a hőség.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek