2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Székesfehérvár

Nemzeti Emlékhely: jó nyár járt ránk…

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely minden nyáron szép estéket szerez a művészetek iránt érdeklődőknek. Képzőművészet, zene, irodalom jelenti a tartalmat.

A székesfehérvári Honvéd Zenekar nyitotta és zárta a KEMPP nyári rendezvénysorozatát Pákozdon Fotó: seso

A nyár nyitányát a Nagy Háború 100 éves évfordulója apropójából Rózsafi János kutató előadása jelentette, aki megemlékezett a Magyar Királyi 17. Gyalogezredről. Ezt követte a Kákics együttes koncertje Ferenc Jóska fújatja a trombitát címmel. De júliusban a Nagy Háború emléke jegyében megrendezték a harckocsizók napját is. Hét másik estén az alábbi programok jelentették a kikapcsolódás lehetőségét az odalátogatóknak.


Kiállítások: Igazgyöngy Alapítvány kiállítása, Simon G. Kata festőművész, Danka Attila grafikusművész, Helischer Nikolett grafikus, Kiséri-Nagy Ferenc fotóriporter kiállítása.

Koncertek: a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar nyitotta és zárta a hangversenyek sorát, keretbe foglalva a nyári sorozatot. Rajtuk kívül a katonazene örömével ajándékozott meg mindenkit a Tata Helyőrségi Zenekar, a Kaposvár Helyőrségi Zenekar. Más műfajt képviselt a szép perceket szerző Tolcsvay Béla, a Military Girls. A két hölgytől könnyűzenét, örökzöldeket hallhatunk, főállásban katonák és emellett énekelnek.

Aki ott volt, tanúsíthatja: jó nyár járt ránk…

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.