EUR: 332,42 Ft
CHF: 304,52 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Székesfehérvár

Nemzeti Emlékhely: jó nyár járt ránk…

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely minden nyáron szép estéket szerez a művészetek iránt érdeklődőknek. Képzőművészet, zene, irodalom jelenti a tartalmat.

A székesfehérvári Honvéd Zenekar nyitotta és zárta a KEMPP nyári rendezvénysorozatát Pákozdon Fotó: seso

A nyár nyitányát a Nagy Háború 100 éves évfordulója apropójából Rózsafi János kutató előadása jelentette, aki megemlékezett a Magyar Királyi 17. Gyalogezredről. Ezt követte a Kákics együttes koncertje Ferenc Jóska fújatja a trombitát címmel. De júliusban a Nagy Háború emléke jegyében megrendezték a harckocsizók napját is. Hét másik estén az alábbi programok jelentették a kikapcsolódás lehetőségét az odalátogatóknak.


Kiállítások: Igazgyöngy Alapítvány kiállítása, Simon G. Kata festőművész, Danka Attila grafikusművész, Helischer Nikolett grafikus, Kiséri-Nagy Ferenc fotóriporter kiállítása.

Koncertek: a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar nyitotta és zárta a hangversenyek sorát, keretbe foglalva a nyári sorozatot. Rajtuk kívül a katonazene örömével ajándékozott meg mindenkit a Tata Helyőrségi Zenekar, a Kaposvár Helyőrségi Zenekar. Más műfajt képviselt a szép perceket szerző Tolcsvay Béla, a Military Girls. A két hölgytől könnyűzenét, örökzöldeket hallhatunk, főállásban katonák és emellett énekelnek.

Aki ott volt, tanúsíthatja: jó nyár járt ránk…

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.