2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Székesfehérvár

Nemzeti Emlékhely: jó nyár járt ránk…

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely minden nyáron szép estéket szerez a művészetek iránt érdeklődőknek. Képzőművészet, zene, irodalom jelenti a tartalmat.

A székesfehérvári Honvéd Zenekar nyitotta és zárta a KEMPP nyári rendezvénysorozatát Pákozdon Fotó: seso

A nyár nyitányát a Nagy Háború 100 éves évfordulója apropójából Rózsafi János kutató előadása jelentette, aki megemlékezett a Magyar Királyi 17. Gyalogezredről. Ezt követte a Kákics együttes koncertje Ferenc Jóska fújatja a trombitát címmel. De júliusban a Nagy Háború emléke jegyében megrendezték a harckocsizók napját is. Hét másik estén az alábbi programok jelentették a kikapcsolódás lehetőségét az odalátogatóknak.


Kiállítások: Igazgyöngy Alapítvány kiállítása, Simon G. Kata festőművész, Danka Attila grafikusművész, Helischer Nikolett grafikus, Kiséri-Nagy Ferenc fotóriporter kiállítása.

Koncertek: a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar nyitotta és zárta a hangversenyek sorát, keretbe foglalva a nyári sorozatot. Rajtuk kívül a katonazene örömével ajándékozott meg mindenkit a Tata Helyőrségi Zenekar, a Kaposvár Helyőrségi Zenekar. Más műfajt képviselt a szép perceket szerző Tolcsvay Béla, a Military Girls. A két hölgytől könnyűzenét, örökzöldeket hallhatunk, főállásban katonák és emellett énekelnek.

Aki ott volt, tanúsíthatja: jó nyár járt ránk…

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.