EUR: 321,52 Ft
CHF: 281,66 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Szolnok

Neotonnal folytatódott a Parti-Túra

Nem ez volt az első alkalom, hogy a népszerű hazai popegyüttes, a Neoton Família szimfonikusokkal kiegészülve lépett színpadra, de városunkban most láthattuk őket így először. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar karmestere ezúttal Veér Bertalan hegedűs volt.

A koncerten a ’70-es, ’80-as évek olyan közönségkedvenc dalai csendültek fel, mint a Don Quijote vagy a Santa Maria, amelyeket nemcsak az idősebb korosztály fúj kívülről, hanem a fiatalabb is. Az pedig, hogy közelebb hozza a komolyzenét a fiatal generációhoz is, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar egyik kitűzött célja; azért hozták létre a fesztivált, hogy a komolyzenei kultúrát megőrizzék és megszerettessék azokkal is, akik számára eddig ismeretlen vagy érdektelen volt a műfaj. Kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekekre és a fiatal korosztályra: számos kísérőprogramot szerveznek a koncertek mellé, és magukat a koncerteket is igyekeznek könnyebben befogadhatóvá tenni különböző látványelemekkel, koreográfiákkal, társművészetek bevonásával.


Úgy tűnik, ehhez a célhoz évről évre egyre közelebb jutnak, hiszen egyre több fiatalt lehet látni a koncerteken. Szabadtéri komolyzenei fesztiválból pedig nincs túl sok, így már csak a műfaj miatt is sokan látogatnak el a koncertekre. Ha pedig valakinek megtetszett a szabadtéri komolyzene, már csak egy lépés a koncertterem.

A Parti-Túra további állomásai

Augusztus 29. 20 óra, Szolnok, Széchenyi városrész, Zöld Ház előtti tér: Operettgála – népszerű operettrészletek Johann Strauss, Kálmán Imre, Lehár Ferenc műveiből énekes szólistákkal és zenekarral. Közreműködik: Lőrincz Judit, Biri Gergely, Dancs Annamária, Laki Péter. Vezényel: Cser Ádám. Esőnap: augusztus 30.

Augusztus 31. 20 óra, Szolnok, Szandaszőlősi városrész, Lengyel Antal tér: Operettgála – népszerű operettrészletek Johann Strauss és Kálmán Imre műveiből, énekes szólistákkal és zenekarral. Közreműködik: Lőrincz Judit, Biri Gergely, Dancs Annamária, Laki Péter. Vezényel: Tosifumi Kanai.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.