EUR: 325,80 Ft
CHF: 296,62 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Extra

Norbi: Féltem, hogy túlsúlyosak lesznek a gyerekeim

Schobert Norbi túlsúlyos gyermekeken szeretne segíteni. A fitneszguru a Lokálnak elmesélte: korábban saját gyermekein is észrevette a pluszkilókat és figyelmeztette őket, mert nem akarta, hogy olyanok legyenek, mint ő gyermekkorában. Norbi tiniként 100 kilót nyomott.

Schobert Norbi Rubint Réka (Fotó: Máté Krisztián)

– Ezen a nyáron, mivel már nem tartok hétvégenként edzéseket, jóval több időt tudtunk a gyerekekkel együtt tölteni.  Persze így is rengeteg munkám van, hiszen vezetem a cégem és egy országos programon dolgozom, amivel elsősorban a túlsúlyos gyermekeken szeretnék szakemberekkel együtt segíteni. Ma Magyarországon a gyermekek 25 százaléka túlsúlyos, ami nagyon magas arány. Sajnos hiába volt menzareform az iskolákban, még így is rengeteg egészségtelen ételt adnak a gyermekeknek. Nem is beszélve arról, hogy a szülők nagy része otthon se fordít különösebb gondot a megfelelő étkezésre. Nem értik meg, hogy a gyermeküknek és a társadalomnak is rosszat tesznek ezzel. Nagyon támogatom a mindennapos testnevelést, sőt szerintem napi kettő is lehetne, hiszen a mozgás elengedhetetlen az egészséges életmódhoz – mondta Norbi, aki a Lokálnak bevallotta: korábban gyermekein is észrevette az intő jeleket.


– A közösségi oldalamra kiraktam egy fotót, ahol szembesíteni szerettem volna a szülőket, hogy hova vezet a nemtörődömségük. Sokaktól megkaptam, hogy biztos a „tökéletes” gyermekeimmel akarok példálózni, pedig egyáltalán nem ez volt a célom. Bizony Laránál és Norbikánál is 9 és 11 éves koruk között felfedeztem az intő jeleket. Az iskolai menza, büfé és a nagymama által felszaladt rájuk pár kiló plusz. Leültettem őket és megmondtam nekik: ne egyenek meg mindent! Kerüljék mindenhol a túl szénhidrátdús, cukros, lisztes ételeket. Az iskolába is inkább adok nekik az én kenyeremből szendvicset, tele hússal és friss zöldséggel. Féltettem őket, mert ha valaki, én tudom, milyen túlsúlyos gyermekként élni, nem akartam, hogy nekik is meg kelljen ezzel küzdeniük. Mind társadalmi, mind fizikai és egészségi hátrányokkal kell megküzdeniük. Ők pedig megfogadták a tanácsomat nagyon tudatosan és helyesen étkeznek, mozognak– tette hozzá Norbi.

Norbit sokat bántották túlsúlya miatt


Norbi 16 éves korában több mint 100 kilót nyomott, amiért rengeteg bántás érte az iskolába.”Az életem az iskola, a tévénézés és a különböző csokik fogyasztása körül forgott, esténként vacsorára 2-3 szalámis bucit ettem, egy jó üveg cukros üdítővel (..) Mindenki rajtam röhögött a tornasorban”- mondta Norbi a Life.hu-nak, aki végül középiskolai testnevelő tanára javaslatára váltott életmódot és lefogyott 58 kilóra.

fotó: Facebook

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek