2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Szombathely

Nőtt a hallgatói létszám

Magasabb ponthatárok mellett 24 százalékkal nőtt az ELTE Savaria Egyetemi Központ képzéseire felvételt nyert hallgatók száma – jelentette be sajtótájékoztatón Németh István rektorhelyettes.

Szeptemberben 654 hallgató kezdi meg tanulmányait a szombathelyi egyetemen Fotó:CSG

A legtöbben a gépészmérnöki, tanító- és anglisztikai alapképzésekre, valamint mester, illetve osztatlan tanárszakokra jelentkeztek. Továbbra is a pedagógusképzés a legnépszerűbb, a felvettek 40 százaléka ide került be. Ezt követik a gazdasági, a bölcsész-, a műszaki és sporttudományi képzések. Szeptemberben 654 hallgató kezdi meg tanulmányait a szombathelyi egyetemen.

– A számok azt bizonyítják, hogy az ELTE-brand megjelenésével a szülők bizalma is megnövekedett a Savaria Egyetemi Központ iránt és előszeretettel ajánlják már jól tanuló gyermekeiknek az ELTE szombathelyi képzéseit – fogalmazott a rektorhelyettes.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.