2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Szombathely

Nőtt a hallgatói létszám

Magasabb ponthatárok mellett 24 százalékkal nőtt az ELTE Savaria Egyetemi Központ képzéseire felvételt nyert hallgatók száma – jelentette be sajtótájékoztatón Németh István rektorhelyettes.

Szeptemberben 654 hallgató kezdi meg tanulmányait a szombathelyi egyetemen Fotó:CSG

A legtöbben a gépészmérnöki, tanító- és anglisztikai alapképzésekre, valamint mester, illetve osztatlan tanárszakokra jelentkeztek. Továbbra is a pedagógusképzés a legnépszerűbb, a felvettek 40 százaléka ide került be. Ezt követik a gazdasági, a bölcsész-, a műszaki és sporttudományi képzések. Szeptemberben 654 hallgató kezdi meg tanulmányait a szombathelyi egyetemen.

– A számok azt bizonyítják, hogy az ELTE-brand megjelenésével a szülők bizalma is megnövekedett a Savaria Egyetemi Központ iránt és előszeretettel ajánlják már jól tanuló gyermekeiknek az ELTE szombathelyi képzéseit – fogalmazott a rektorhelyettes.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.