EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,43 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Sopron

Nyáron is vár a meseösvény!

A nyár utolsó heteiben is mindenkit vár a nemrég átadott meseösvény a Soproni Parkerdőben. A 900 méter hosszú Boszorkány Tanösvényt a Tanulmányi Erdőgazdaság hozta létre pár hónapja, az ötletgazda Ábrahám Zsuzsa volt. A nyolc állomás során a gyerekek a népszokásokon túl a helyi legendákat is megismerhetik, közben pedig ügyességi feladatokat oldhatnak meg, érdekes játékokat próbálhatnak ki boszorkányos történeteken keresztül. Ráadásul a nagy melegben a fák között a levegő is frissebb, így érdemes ellátogatni az ösvényhez, amely a Károly-magaslati parkolótól indul és a Kőhalmy Vadászati Múzeumig tart.

Fotó: Kóczán Bálint

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.