EUR: 323,02 Ft
CHF: 285,96 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Külföld

Az első japán nő, aki vadászpilóta lett

A 26 éves Macusima Misza történelmet írt a japán vadászpilóták között, ugyanis ő az első nő, aki egy vadászgép pilótájaként szolgálhatja hazáját a hadseregben.

A fiatal tehetség – akit a Top Gun című film inspirált – kiképzése az elmúlt napokban fejeződött be, ami után főhadnagyként kezdte meg szolgálatát a légierőnél. Japánban egyébként három éve tették lehetővé, hogy nők is lehessenek vadászpilóták, az elkövetkezendő hónapokban pedig újabb pilótanők fejezhetik be a kiképzést és állhatnak munkába.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Pusztító Florence

    A nap képe: Pusztító Florence

    Emelkedett az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma, közben Észak-Karolinán tornádók söpörtek végig.

  • Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

    Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

    Több, mit 7500 New Orleans-i ügyfelet kapcsolt le az áramellátásról egy kóbor macska, amikor az bejutott a szolgáltató telephelyére. Az áramszünet leginkább a város üzleti negyedét és néhány szomszédos környéket érintett, a közüzemi szolgáltató pedig egyelőre nem jött rá, hogy a cica mégis hogyan tudta megkerülni az állomás biztonsági eszközöket.