2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szekszárd

Olimpiai érmesekkel bővült a szekszárdi keret

Az Atomerőmű KSC Szekszárd augusztus 13-án kezdte meg a felkészülést a 2018/2019-es szezonra. A KSC stábjánál a nyári holtszezon alatt sem állt le a munka, hiszen a klubvezetés a játékoskeret összeállításán dolgozott. A klub a nyári szünetben két olimpiai bronzérmessel, az ausztrál Abby Bishoppal és a szerb Nevena Jovanoviccsal erősítette meg játékoskeretét – nyilatkozta Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai igazgatója.

Studer Ágnesék (jobbra) már augusztus elején elkezdték a felkészülést a következő szezonra Fotó: Nagy Nándor

– Lassan most már véglegessé válik a KSC felnőtt női csapatának kerete. Elég mozgalmas nyári időszakon van túl a klub vezetősége, illetve a szakmai stáb. Már a 2017/2018-as szezon végén bizonyossá vált, hogy minden magyar játékosunknak meg tudjuk hosszabbítani a szerződését és szívesen maradnak Szekszárdon. A légiósokkal volt elég sok küzdenivaló, mert Erica McCallt szerettük volna honosítani, a folyamat azonban nagyon elhúzódott, nem sikerült. Mindemellett úgy néz ki, hogy a játékos Szekszárdon marad, mert nagyon szeretne visszajönni. A menedzserével hátravannak még formai tárgyalások, de marad nálunk ő is – részletezte Szabó Noémi.


A szakmai igazgató hozzátette, hogy a KSC csapatát Nevena Jovanovic – szerb válogatott játékos–, illetve Abby Bishop – ausztrál válogatott játékos – erősíti majd.

A 2017/2018-as szezonban a csapat története során először nyerte meg a Magyar Kupát Fotó: Nagy Nándor

– Mindketten olimpiai bronzérmes játékosok, és ők óriási erősítést jelentenek a szekszárdi női csapatnak. A személyi edzések már augusztus elején elkezdődtek Jánosi Csaba vezérletével. Studer Ágnes, Studer Zsuzsa, Kiss Virág és Bálint Réka is már akkor elkezdték a felkészülést a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A csapat augusztus 13-án kezdte meg a közös felkészülést., illetve egy légióst szeretnénk igazolni mindenképpen bedobó posztra – tájékoztatott szabó Noémi.


A jegyekkel és bérletekkel kapcsolatban a szakmai vezető elmondta, hogy augusztus 21. és 31. között elővásárlási joga lesz azoknak a helybérleteseknek, akiknek már a 2017/2018-as szezonban is volt helybérletük, azaz augusztus 21-én reggel 9 órától lehet majd megvásárolni a diák-, a nyugdíjas-, a felnőtt-, illetve a helybérleteket, továbbá a támogatói bérleteket a 2018/2019-es szezonra.

 

A csapat az előszezon során várhatóan a következő menetrend szerint fog edzőmeccseket játszani:
2018. aug. 25. (szombat) 11.00, Szekszárd: MTK-Budapest (zárt kapus!)
2018. szept. 1. (szombat) 17.00, Budapest: NKE-Csata
2018. szept. 8. (szombat) 17.00, Szekszárd: NKE-Csata
2018. szept. 14–16. (péntek–vasárnap), Zalaegerszeg: Göcsej Kupa
2018. szept. 22–23. (szombat-vasárnap), Szekszárd: Sió Kupa
2018. szept. 29. (szombat), Szekszárd: ellenfél egyeztetés alatt

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.