EUR: 323,26 Ft
CHF: 286,07 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Szekszárd

Olimpiai érmesekkel bővült a szekszárdi keret

Az Atomerőmű KSC Szekszárd augusztus 13-án kezdte meg a felkészülést a 2018/2019-es szezonra. A KSC stábjánál a nyári holtszezon alatt sem állt le a munka, hiszen a klubvezetés a játékoskeret összeállításán dolgozott. A klub a nyári szünetben két olimpiai bronzérmessel, az ausztrál Abby Bishoppal és a szerb Nevena Jovanoviccsal erősítette meg játékoskeretét – nyilatkozta Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai igazgatója.

Studer Ágnesék (jobbra) már augusztus elején elkezdték a felkészülést a következő szezonra Fotó: Nagy Nándor

– Lassan most már véglegessé válik a KSC felnőtt női csapatának kerete. Elég mozgalmas nyári időszakon van túl a klub vezetősége, illetve a szakmai stáb. Már a 2017/2018-as szezon végén bizonyossá vált, hogy minden magyar játékosunknak meg tudjuk hosszabbítani a szerződését és szívesen maradnak Szekszárdon. A légiósokkal volt elég sok küzdenivaló, mert Erica McCallt szerettük volna honosítani, a folyamat azonban nagyon elhúzódott, nem sikerült. Mindemellett úgy néz ki, hogy a játékos Szekszárdon marad, mert nagyon szeretne visszajönni. A menedzserével hátravannak még formai tárgyalások, de marad nálunk ő is – részletezte Szabó Noémi.


A szakmai igazgató hozzátette, hogy a KSC csapatát Nevena Jovanovic – szerb válogatott játékos–, illetve Abby Bishop – ausztrál válogatott játékos – erősíti majd.

A 2017/2018-as szezonban a csapat története során először nyerte meg a Magyar Kupát Fotó: Nagy Nándor

– Mindketten olimpiai bronzérmes játékosok, és ők óriási erősítést jelentenek a szekszárdi női csapatnak. A személyi edzések már augusztus elején elkezdődtek Jánosi Csaba vezérletével. Studer Ágnes, Studer Zsuzsa, Kiss Virág és Bálint Réka is már akkor elkezdték a felkészülést a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A csapat augusztus 13-án kezdte meg a közös felkészülést., illetve egy légióst szeretnénk igazolni mindenképpen bedobó posztra – tájékoztatott szabó Noémi.


A jegyekkel és bérletekkel kapcsolatban a szakmai vezető elmondta, hogy augusztus 21. és 31. között elővásárlási joga lesz azoknak a helybérleteseknek, akiknek már a 2017/2018-as szezonban is volt helybérletük, azaz augusztus 21-én reggel 9 órától lehet majd megvásárolni a diák-, a nyugdíjas-, a felnőtt-, illetve a helybérleteket, továbbá a támogatói bérleteket a 2018/2019-es szezonra.

 

A csapat az előszezon során várhatóan a következő menetrend szerint fog edzőmeccseket játszani:
2018. aug. 25. (szombat) 11.00, Szekszárd: MTK-Budapest (zárt kapus!)
2018. szept. 1. (szombat) 17.00, Budapest: NKE-Csata
2018. szept. 8. (szombat) 17.00, Szekszárd: NKE-Csata
2018. szept. 14–16. (péntek–vasárnap), Zalaegerszeg: Göcsej Kupa
2018. szept. 22–23. (szombat-vasárnap), Szekszárd: Sió Kupa
2018. szept. 29. (szombat), Szekszárd: ellenfél egyeztetés alatt

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.