2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb XXI.kerület

Önkéntes segítség a csepeli gyermekotthonoknak

A Segítség Köve Alapítvány (SKA) 25 éve elhivatottan dolgozik azon, hogy egész évben hathatós, folyamatos segítséget nyújtson a Csepelen és környezetében szükséget szenvedő, szociális intézményekben élő hátrányos helyzetű családoknak, gyermekeknek.

Nyáron önkénteseikkel három csepeli intézményben végeztek festést, mázolást, nagytakarítást, szőnyegtisztítást, ablakpucolást, javításokat és szereléseket. Egy vidéki gyermekotthon lakóit pedig játékokkal, sportszerekkel, édességekkel, ruhaneműkkel ajándékozták meg.


– Munkatársaink, három lakószobát festettek ki, ajtókat mázoltak le a csepeli Családok Átmeneti Otthonában, amihez minden tárgyi eszközt biztosítottunk. Pizzával, üdítővel vendégeltük meg az ott lakó családokat. A szobák nagyon szépek lettek. Külön öröm volt számunkra, hogy a festéssel egybeesett három új család beköltözése az otthonba, így szép, tiszta környezet várta őket – számolt be a Lokál Extrának Schönek Alfréd. Az SKA munkatársa hozzátette, két csepeli gyermekotthonban nagytakarítást végeztek, a férfi önkéntesek mindkét helyen rossz kilincseket, csapokat, zárakat javítottak meg. A segélyprogramban közel ötven fő vállalt önkéntes munkát, amiért köszönet illeti őket.

Szép tiszta szőnyeg került vissza a gyerekek szobájába (Fotó: SKA)

Önkéntesek takarítottak a gyermekotthonban (Fotó: SKA)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.