EUR: 322,54 Ft
CHF: 282,94 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Tatabánya

Optimista Kék Tigrisek

A Grundfos Tatabánya együttese kevés helyen változott idén nyáron: a csapat kerete két új játékossal bővült, közülük azonban a Veszprémből kölcsönkapott Győri Mátyás sajnos hamar megsérült – a játékosnak ismét elszakadt a keresztszalagja, így legalább hat hónapos kihagyás vár a 21 éves sportolóra. Öt év után ismét Tatabányán véd Bartucz László.

A 12-szeres válogatott kézilabdakapus ceglédi és csurgói kitérő után erősíti újra a Grundfos Tatabánya együttesét.


A szezon rajtjára szerintem komplett lehet a csapat – fogalmazott Juhász Ádám irányító

A Kék Tigrisek a felkészülés során egy német- és egy horvátországi tornán is szerepeltek. Előbbin ötödikként zártak, utóbbit viszont – szintén EHF Kupában érdekelt gárdákat megelőzve – megnyerték. Utolsó hazai edzőmérkőzésükön a szlovén KRKA ellen arattak magabiztos, kilencgólos győzelmet a kék-fehérek. A Grundfos Tatabánya KC a sérült Vranjes és Sipos, valamint Győri és Szöllősi Balázs nélkül vette fel a harcot a szlovén bajnokság egyik élcsapatával. Az így némileg tartalékossá vált hazai csapat ennek ellenére jól játszott megfiatalított riválisa ellen. Külön kiemelendő, hogy a tehetséges tatabányai ifjak is éltek a lehetőséggel, jó teljesítményt nyújtott Schäffer, Rozner és Rosta is. Nem lehetett panasz a kapusokra sem, Demény, Bartucz és Székely is jó néhány bravúrt bemutatott. A tatabányaiak kiválóan védekeztek és gyors, helyenként látványos játékkal valóságos gólfesztivált rendeztek, a kilátogató szépszámú közönség legnagyobb örömére.

– Bizakodóan várjuk az idényt – hangsúlyozta Juhász Ádám, az együttes válogatott irányítója. – Noha valóban kissé szűk a keretünk, különösen most, a sérülések miatt, a szezon rajtjára szerintem komplett lehet a csapat, és akkor teljesíteni tudjuk a célokat. Szeretnénk a bajnokságban ismét dobogóra állni, a nemzetközi kupában pedig a csoportkör kivívása a cél.


A Grundfos Tatabánya szeptember 2-án, a Balatonfüred elleni hazai rangadóval kezdi meg a 2018/19-es idényt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.