EUR: 321,37 Ft
CHF: 284,70 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Tatabánya

Optimista Kék Tigrisek

A Grundfos Tatabánya együttese kevés helyen változott idén nyáron: a csapat kerete két új játékossal bővült, közülük azonban a Veszprémből kölcsönkapott Győri Mátyás sajnos hamar megsérült – a játékosnak ismét elszakadt a keresztszalagja, így legalább hat hónapos kihagyás vár a 21 éves sportolóra. Öt év után ismét Tatabányán véd Bartucz László.

A 12-szeres válogatott kézilabdakapus ceglédi és csurgói kitérő után erősíti újra a Grundfos Tatabánya együttesét.


A szezon rajtjára szerintem komplett lehet a csapat – fogalmazott Juhász Ádám irányító

A Kék Tigrisek a felkészülés során egy német- és egy horvátországi tornán is szerepeltek. Előbbin ötödikként zártak, utóbbit viszont – szintén EHF Kupában érdekelt gárdákat megelőzve – megnyerték. Utolsó hazai edzőmérkőzésükön a szlovén KRKA ellen arattak magabiztos, kilencgólos győzelmet a kék-fehérek. A Grundfos Tatabánya KC a sérült Vranjes és Sipos, valamint Győri és Szöllősi Balázs nélkül vette fel a harcot a szlovén bajnokság egyik élcsapatával. Az így némileg tartalékossá vált hazai csapat ennek ellenére jól játszott megfiatalított riválisa ellen. Külön kiemelendő, hogy a tehetséges tatabányai ifjak is éltek a lehetőséggel, jó teljesítményt nyújtott Schäffer, Rozner és Rosta is. Nem lehetett panasz a kapusokra sem, Demény, Bartucz és Székely is jó néhány bravúrt bemutatott. A tatabányaiak kiválóan védekeztek és gyors, helyenként látványos játékkal valóságos gólfesztivált rendeztek, a kilátogató szépszámú közönség legnagyobb örömére.

– Bizakodóan várjuk az idényt – hangsúlyozta Juhász Ádám, az együttes válogatott irányítója. – Noha valóban kissé szűk a keretünk, különösen most, a sérülések miatt, a szezon rajtjára szerintem komplett lehet a csapat, és akkor teljesíteni tudjuk a célokat. Szeretnénk a bajnokságban ismét dobogóra állni, a nemzetközi kupában pedig a csoportkör kivívása a cél.


A Grundfos Tatabánya szeptember 2-án, a Balatonfüred elleni hazai rangadóval kezdi meg a 2018/19-es idényt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.