2019. augusztus 20., kedd
István

Belföld

Orbán–Putyin-csúcs lesz szeptemberben

Sűrű munkatervvel tér vissza szabadságáról Orbán Viktor miniszterelnök – nyilatkozta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a szervezés alatt álló főbb kormányfői programokról beszámolva.

Munkamegbeszélést, majd sajtótájékoztatót tart Orbán Viktor Matteo Salvinivel, az olasz Liga kormánypárt vezetőjével kedd délután Milánóban, ezután azonnal hazarepül, mert szerdán az első kormányülést a miniszterelnök vezeti. Pénteken beszédet mond az életének 75. évében elhunyt Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató temetésén a Fiumei úti sírkert művészparcellájában.


A hétvégén a magyar miniszterelnök Kirgizisztánba utazik, ahol részt vesz a Nomád Világjátékok programjain Kazahsztán, Azerbajdzsán, Törökország és Üzbegisztán vezetőinek társaságában. A 2000 éves hagyományokkal bíró, több ezer sportoló részvételével megrendezett eseményen egykori szovjet tagállamok és jelenlegi orosz régiók lakosai 37, hagyományos népi sportban mérik össze erejüket szeptember 2. és 8. között a kirgizisztáni Iszik-köl tartományban.

Havasi azt is közölte, hogy július 15-ei találkozójuk után, szeptember 18-án ismét Moszkvában találkozik a miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Másnap azonnal Ausztriába utazik a magyar kormányfő, szeptember 19-én és 20-án pedig Salzburgban az Európai Tanács informális ülésén vesz részt.


Belpolitikai feladatokban sem lesz hiány a következő hónapokban, Orbán Viktor szeptemberi és októberi naptára is tele van: Kötcsén a jobboldali konzervatív értelmiség meghatározó szereplőivel találkozik, majd a hónap közepén Velencén, a Fidesz–KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozásán ismerteti a Magyarország és a szövetség képviselői előtt álló kihívásokat, illetve feladatokat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Rendkívüli események nélkül zajlanak az augusztus 20-ai rendezvények Budapesten, a programokra rekord számú látogatót várnak – közölte Kovács Zoltán államtitkár, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Magyar ízek utcájában tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.

  • A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA illetékesei megadták a hivatalos hozzájárulást ahhoz, hogy űrszondát küldjenek néhány év múlva a Jupiter Európé nevű holdjára, a jégkéreg borította holdat a lehető legnagyobb részletességgel akarják feltárni az amerikai űrkutatási hivatal tudósai.